Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom posjeta premijerke brodogradilištu dogodio je i jedan incident s novinarima.


Naime, na ovakvim događajima uvijek je puno novinara i fotoreportera, koji uvijek nastoje prići bliže premijerki, uhvatiti što bolji kadar ili snimku; a s druge strane premijerkini zaštitari osiguravaju da ne dođu preblizu zbog njene sigurnosti.

Vezani članci Mario Banožić gleda na sat VIDEO Kakav manevar ministra! Nakon pitanja novinarke Nove TV Banožić se odjednom sjetio zašto hitno mora otići Kalinić branio Bandića od muškarca koji ga je htio pljunuti na prosvjedu u Vukomercu (Foto: Robert Anic/Pixsell) Incident ispred škole, došlo do naguravanja: "Pa tko si ti? Jesi ti policija?"

Često su u takvim situacijama neizbježna naguravanja. Danas je u toj gužvi i jedna novinarka, slikajući premijerku došla izgleda preblizu, tjelohranitelj joj je prepriječio put, ona ga je pokušala zaobići, on je to išao spriječiti i novinarka se našla na tlu.

U djeliću sekunde završila na tlu

Ministarstvo unutarnjih poslova večeras je priopćilo kako će detaljno provjeriti sve okolnosti današnjeg incidenta u Splitu između novinarke Novog lista i djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova, te će se, u slučaju propusta, primijeniti odgovarajuće stegovne mjere.

U povodu toga incidenta obavit će se i razgovori sa sudionicima i svjedocima te ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta u primjeni policijskih ovlasti, bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere, priopćeno je iz kabineta ministra unutarnjih poslova.

U internetskom izdanju Novoga lista navodi se da je pripadnik osiguranja premijerke Jadranke Kosor na porinuću putničkog trajekta Novogradnja 515 u Brodosplitu novinarku i fotoreporterku Novoga lista Sanju Vukčević, dok je htjela objektivom 'uhvatiti' premijerku iz profila, 'zgrabio za ovratnik i fotografski aparat te ju u djeliću sekunde srušio na pod'. (Hina/T.K.)