Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je na konzultacije i čelnika HSU-a Silvana Hrelju, koji je nakon sastanka kazao kako je njegova stranka sklonija ideji da novu vladu sastavi HDZ, jer smatraju da bi ta vlada bila stabilnija od vlade koju bi okupio SDP.


'Smatramo da je u ovom trenutku u opravdanoj prednosti Sanader, jer smo zainteresirani za stabilnu vladu. Većina s osam subjekata ima u sebi previše elemenata nestabilnosti. Previše je trauma iz prethodnog koalicijskog mandata, kad su pojedini politički elementi u određenim momentima napuštali Vladu', rekao je novinarima Hrelja.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "HZJZ smatra da se može nastaviti cijepiti s AstraZenecom", HALMED: "Treba paziti na simptome nakon cijepljenja" Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova

Naglasio je, ipak, da će sastavljanje nove vlade ovisiti isključivo o koaliciji HSS/HSLS-a, te da će im se HSU priključiti, čim ta koalicija donese odluku koga će podržati.

'Prema mojim naznakama, i oni daju blagu prednost stabilnijoj vladi. To je moj osjećaj i ono što smo zaključili analizirajući njihove dosadašnje izjave', kazao je.

Hrelja je dodao i da je HSU spreman podržati i vladu lijevog centra, ako se koalicija HSS/HSLS opredjeli za SDP.

Istaknuo je da njegova stranka želi sudjelovati u parlamentarnoj većini, kako bi dovršila rješavanje nagomilanih problema umirovljeničke populacije.

Izvijestio je i da je s predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić dogovorio formiranje zajedničkog kluba u novom sazivu Sabora.