Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU skloniji da HDZ sastavi novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je na konzultacije i čelnika HSU-a Silvana Hrelju, koji je nakon sastanka kazao kako je njegova stranka sklonija ideji da novu vladu sastavi HDZ, jer smatraju da bi ta vlada bila stabilnija od vlade koju bi okupio SDP.

'Smatramo da je u ovom trenutku u opravdanoj prednosti Sanader, jer smo zainteresirani za stabilnu vladu. Većina s osam subjekata ima u sebi previše elemenata nestabilnosti. Previše je trauma iz prethodnog koalicijskog mandata, kad su pojedini politički elementi u određenim momentima napuštali Vladu', rekao je novinarima Hrelja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio da nisu ni zvali manjine: "S njima nismo očekivali formirati većinu"

Naglasio je, ipak, da će sastavljanje nove vlade ovisiti isključivo o koaliciji HSS/HSLS-a, te da će im se HSU priključiti, čim ta koalicija donese odluku koga će podržati.

'Prema mojim naznakama, i oni daju blagu prednost stabilnijoj vladi. To je moj osjećaj i ono što smo zaključili analizirajući njihove dosadašnje izjave', kazao je.

Hrelja je dodao i da je HSU spreman podržati i vladu lijevog centra, ako se koalicija HSS/HSLS opredjeli za SDP.

Istaknuo je da njegova stranka želi sudjelovati u parlamentarnoj većini, kako bi dovršila rješavanje nagomilanih problema umirovljeničke populacije.

Izvijestio je i da je s predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić dogovorio formiranje zajedničkog kluba u novom sazivu Sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene