Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potezi na štetu građana

HSU pokreće inicijativu za opoziv ministra Nakića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSU pokreće inicijativu za opoziv ministra zdravlja Darija Nakića.

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) najavila je u srijedu da će pokrenuti inicijativu za opoziv ministra zdravlja Darija Nakića, zbog odluka o povećanju maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje i uvođenja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

"Hrvatska stranka umirovljenika oštro osuđuje odluke Vlade Republike Hrvatske kojima se zbog poskupljenja smanjuje dostupnost zdravstvenih usluga i svjesno i namjerno dovodi u pitanje sustav temeljen na solidarnosti kojeg su građani gradili desetljećima. Poskupljenje maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje s dvije na tri tisuće kuna te uvođenje naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu su samo uvod u dodatna poskupljenja, čiji je krajnji cilj privatizacija zdravstvenih usluga i dodatno bogaćenje već bogatih", tvrde iz HSU-a u priopćenju.

Uvjereni su da slučajna Vlada "na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi" povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana, te najavljuju kako će u Saboru pokrenuti inicijativu za Nakićev opoziv.

Ističu kako su prikupili potpise više od 100 tisuća građana protiv najavljenog poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja te kako će u tome "tražiti potporu građana i političkih stranaka kojima je javni interes ispred privatnog". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene