Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog mljekara

HSS zatražio smjenu Jakovine i u Sabor šalje Hrga umjesto Bajsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatražili su ostavku ministra Tihomira Jakovine jer, kažu, u javnosti prikazuje da je problem s proizvođačima mlijeka riješen potpisom sporazuma s udrugama koje zastupaju manji broj prozvođača mlijeka.

Branko Hrg je nakon 1. konstituirajuće sjednice Glavnog odbora te stranke rekao da je HSS danas zauzeo stav da stranka traži smjenu ministra Tihomira Jakovine, da podnese ostavku i zato što se u pripremi proračunskih sredstava za poljoprivredu nije konzultirala Hrvatska poljoprivredna komora.

Po njemu 'insinuacijama na račun HSS-a da ta stranka organizira prosvjede, ministar pokušava izmanipulirati i proizvođače mlijeka i javnost. Istina je da će se ovakvom neodgovornom politikom i nerješavanjem problema otkupa mlijeka uništiti oko 5.000 seoskih gospodarstava koje žive od tog posla', ocjenjuje Hrg.

Hrg je naveo da 'HSS podupire nastojanja proizvođača mlijeka te osuđuje postupke resornog ministarstva koje svojim neodgovornim ponašanjem iritira javnost s ciljem da odgovornost i krivicu prebaci na one najugroženije, a to su u ovom trenutku proizvođači mlijeka'.

'Tko zna koji će slojevi društva (prosvjetari, radnici...) sutra zatvarati ceste, zar će i oni biti krivi za to što na taj način moraju tražiti zaštitu svojih prava?', upitao je predsjednik HSS-a Branko Hrg. 

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Hrvatska seljačka stranka danas je, na sjednici Glavnog odbora stranke, odlučila i da će u Hrvatskom Saboru od sljedećeg tjedna sjediti Branko Hrg koji je ujedno i predsjednik stranke, a ne kako je do sada bio Damir Bajs.

Na pitanje hoće li nakon ovoga Josip Friščić ponovno aktivirati svoj mandat, jer je jedino on i dobio dovoljan broj glasova za Sabor, Hrg je odgovorio da ne zna. 'Pa ne znam što da očekujem. Mi smo danas samo imali donošenje one odluke koja bi trebala već prije bit donijeta', rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a. (A.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene