Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju mljekare

HSS: Vlada politikantski manipulira javnošću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Branko Hrg podržao je danas mljekare u njihovim nastojanjima se poveća otkupna cijena mlijeka, a aktualnu je vladu nazvao 'vladom s odgodom rješenja'.

'HSS stoji iza mljekara i podržat će ih u svim aktivnostima', poručio je Hrg s konferencije za novinare u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

Rekao je i kako je aktualna vlada 'vlada s odgodom rješenja' istaknuvši kako 'za mljekare ne može biti odgode jer stoka ima svakodnevno svoje potrebe, a proizvođači troškove'.

Vladu je prozvao i zbog, kako je rekao, pokušaja da 'politikantski manipulira javnost'.

'Nemojmo dozvoliti da se javnost okreće protiv tih ljudi jer će oni propasti i doći na burzu', rekao je Hrg.

>> 'Svjesni smo stanja u državi, ali zatvorimo li farme i mi ćemo biti među najugroženijima'

Ustvrdio je i kako vlada, godinu dana uoči ulaska u EU umjesto da da sredstva kako bi se seljaci pripremili za EU, pogoduje trgovačkim lobijima.

'Tako ćemo dobiti samo skupu hranu bez kontrole', zaključio je.

Na pitanje kome i koliko bi trebalo u proračunu uzeti ili kako namaknuti novac za mljekare čelnik HSS-a nije odgovorio rekavši samo da nije na njemu da kaže odakle uzeti.

Hrg nije znao reći koliko je u ovom trenutku krava u Hrvatskoj. 'To ne možemo znati, ali treba pitati koliko je krava poklano na farmama u posljednja tri mjeseca', rekao je Hrg i dodao kako će kao saborski zastupnik zatražiti tu informaciju.

Prema našim saznanjima u Hrvatskoj je u ovom trenu 176.190 krava od kojih je 92.079 krava dojilja, odnosno onih koje su se otelile

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene