Predsjedništvo HSS-a odlučilo je o statusu petero suspendiranih članova, a europarlamentarka Marijana Petir izbačenaje iz stranke. Ona je pak na službenom putu u Izraelu.


Predsjedništvo HSS-a u utorak je uz analizu lokalnih izbora donijelo odluku o rješavanju statusa petero suspendiranih članova - Marijane Petir, Marijane Fabić-Rusak, Momira Karina, Tomislava Katanovića i Damira Lukača.

Vezani članci Slika nije dostupna Marijana Petir u prvom televizijskom intervjuu nakon izbacivanja iz HSS-a Slika nije dostupna Leti li danas Marijana Petir iz HSS-a?

Tomislav Katanović dobio je samo opomenu, dok su Momir Karin, Marijana Fabić Rusak, Damir Lukač i Marijana Petir izbačeni iz stranke.

Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja Pave Barišića , uoči predsjedništva je izjavio kako je "došao pogledati članove stranke koji ga žele izbaciti nakon 27 godina u oči".

"Ne slažem se sa strankom, ali nikad nikom nisam radio iza leđa", kazao je Karin i dodao kako neće biti na prosvjedu članova stranke koji prosvjeduju zbog izbacivanja.

Umjesto Petir na Predsjedništvo je stigao njen opunomoćenik Ivan Stanić.

O sjednici su obaviješteni svi suspendirani članovi stranke, no Marijana Petir sigurno na njoj neće sudjelovati. Kao članica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Izraelom danas boravi u Knessetu, a potom će sa svojim kolegama biti primljena i kod izraelskog predsjednika Reuven Rivlin. Petir se u Izraelu nalazi od 4. lipnja.

Marijana Petir suspendirana je nakon parlamentarnih izbora 2016. godine s još stotinjak članova HSS-a. Petir je bila među onima koji su se otvoreno protivili suradnji HSS-a sa Narodnom koalcijom te je tvrdila da je stranka postigla lošiji rezultat nego na ranijim izborima kada su bili partner HDZ-a. Beljaka je optužila da mu je cilj uništiti stranku radi osobnih interesa.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju