Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HSP vodi upravni spor s dosadašnjim predsjednikom HSP-a Danielom Srbom koji tvrdi da je još uvijek predsjednik stranke.


Josip Matković, koji je na izvanrednom saboru 21. rujna u Osijeku izabran za predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP), apelirao je danas na Ministarstvo uprave da što prije donese rješenje tko je novi predsjednik HSP-a jer se u tom ministarstvu vodi upravni spor s dosadašnjim predsjednikom HSP-a Danielom Srbom koji tvrdi da je legalno izabran isti dan na paralelnom saboru te stranke u Sisku.

Vezani članci Sjednica Hrvatskog sabora - 1 Zastupnici u Saboru upozorili su na uvoz nekvalitetne hrane i neplaćanja trgovaca malim proizvođačima Milanka Opačić i Milan Bandić (Foto: Goran Jakus/Patrik Macek/PIXSELL) Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku

>> Raskol u HSP-u: Jedna stranka, dva izvanredna sabora

Uvjeren da će Ministarstvo u svom rješenju njega potvrditi za legalnog predsjednika stranke, Matković je na konferenciji za novinare rekao da je, dok Ministarstvo ne donese rješenje, u registru još upisan Daniel Srb.

Za njega Matković tvrdi da upravlja stranačkom blagajnom na, kako tvrdi, sumnjive načine i raznim potezima, poput otkazivanja stranačkih prostorija u nekim gradovima i općinama, šteti stranci.

'Kao stranka u postupku imamo pravo na uvid u dokumentaciju koju je Srb dostavio ministarstvu i u njoj smo našli mnogo grešaka i falsifikata', ustvrdio je Matković.

On je pozvao građane, članove i simpatizere da se odazovu na referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednici muškarca i žene te da zaokruže na listiću 'za'.

Također ih je pozvao da podrže potpisivanje inicijative Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za referendum o ustavnom položaju manjina i njihovom pravu na dvojezičnost.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić dao je potporu nogometašu Josipu Šimuniću, koji je nakon utakmice Hrvatska - Island zajedno s publikom skandirao ustaški pozdrav 'Za dom spremni'.

Rekao je da je Šimunić izložen medijskom linču jer je 'pozdravljao starim hrvatskim pozdravom koji je možda netko i okaljao ali da su pod tim sloganom u domovinskom ratu krvarili i ginuli dragovoljci HOS-a i tada, istaknuo je, 'to nikome nije smetalo'. (Hina)