Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSP-a Anto Đapić u današnjem priopćenju ocijenio je da je predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks dezinformirao javnost kada je na današnjoj konferenciji za novinare najavio javnu ispriku zastupnice HSP-a Ruže Tomašić koja, ističe Đapić, nema ni namjeru niti potrebu ispričati se za svoje javno djelovanje u ime HSP-a.


U priopćenju stoji da je predsjednik Hrvatskoga sabora "dezinformirao javnost pozivajući se na navodnu izjavu predsjednika Glavnoga stana HSP-a Peje Trgovčevića o najavi konferencije za novinare HSP-a i javne isprike zastupnice Ruže Tomašić".

Vezani članci Joint, ilustracija Pušio joint za vrijeme vožnje, nevezan, bez vozačke i bilo kakvog dokumenta: Dobio nevjerojatnu kaznu Gljive, ilustracija Kobna zabava: Mladići iz Hrvatske konzumirali čarobne gljive, jedan slučajno zadavio drugoga?

Predsjednik HSP-a navodi pak da "nazočni predstavnici parlamentarnih stranka nisu čuli najavu isprike jer je nije ni bilo".

Dodaje da Ruža Tomašić djeluje i nastupa u ime HSP-a te da "nema ni namjeru niti potrebu ispričavati se za svoje javno djelovanje u ime HSP-a, posebice u vezi izvršavanja svoje dužnosti - u konkretnome slučaju prosljeđivanja svih informacija kojima raspolaže nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske o iskazivanju sumnji građana o eventualnom počinjenju kaznenih djela hrvatskih građana - javnih osoba - uključujući i zakonodavnu te izvršnu vlast"

- Izjavu predsjednika Hrvatskoga sabora ocjenjujemo netočnom,
zlonamjernom i političkim sračunatom, a ugled Sabora kao institucije nije ničim doveden u pitanje djelovanjem Ruže Tomašić, ocijenio je predsjednik HSP-a.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks rekao je da je saborsko Predsjedništvo neprimjerenima ocijenilo nedavne izjave HSP-ove zastupnice Ruže Tomašić da je dio saborskih zastupnika povezan s narkomafijom.

Dodao je da je dobio informacije da će se Tomašić ili netko drugi iz HSP-a ispričati zastupnicima zbog takvih neprimjerenih izjava.