Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP predlaže zakon o sankcioniranju nezakonite privatizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub zastupnika HSP-a u saborsku je proceduru danas uputio prijedlog posebnog zakona kojim bi se imovina stečena u nezakonitoj privatizaciji vratila državi.

- Državni vrh i druge stranke, koje su sudjelovale u bivšoj vladi i
ništa nisu napravile, pozivamo da podrže taj zakon, umjesto da na situaciji u HFP-u skupljaju jeftine bodove, rekao je HSP-ovac Pero Kovačević, na konferenciji za novinare u saboru.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Kovačević je podsjetio da je državna revizija utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u 95,17 posto privatizacija, te naglasio da nešto što je stečeno nelegalno, nikada ne može postati legalno.

Objasnio je da HSP traži da se privatizacija u svim eklatantnim
slučajevima nezakonitosti proglasi ništavnom, te ocijenio kako za to ne treba mijenjati Ustav. "Ne zanima nas kazneni, nego građanski dio", dodao je.

Kovačević je podsjetio da su predsjednici države, Sabora i Vlade 13. rujna prošle godine izjavili kako je revizija privatizacije ispunila svoju svrhu te da ne treba dalje djelovati.

- Akcija Maestro ukazuje na činjenicu da, ne samo da nepravilnosti nisu sankcionirane, nego i da je grabež nastavljena, kazao je Kovačević.

Njegov stranački kolega Tonči Tadić založio se, pak, da se do kraja "pročešlja" svaki pojedinačni slučaj privatizacije, te da se utvrde tijekovi kapitala, "kako se priča ne bi svela na šest ili osam žrtvenih jaraca".

Podsjetio je da je HSP Vladu upozoravao na "mutne poslove" u
privatizaciji dubrovačkog hotela "Maestral", koja je sada pod
istragom, te se založio i "da se do kraja raščisti tzv. javno privatno
partnerstvo u Sunčanom Hvaru i obznani sporazum dioničara kojemu su kumovalji ljudi koji su uhićeni u USKOK-ovoj akciji".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene