Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP najavio tužbu protiv Šišljagića i Benašića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkog HSP-a Gordan Matković najavio je danas u Osijeku da će bivši članovi osječkog Gradskog poglavarstva iz redova te stranke osječkom Općinskom sudu podnijeti tužbu za klevetu protiv predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića i novoga osječkog gradonačelnika Zlatka Benašića.

Na konferenciji za novinare Matković je kazao da će tužba biti
podnesena zbog njihovih tvrdnji o navodnom kriminalu i lopovoluku tih članova Poglavarstva pri pokušaju izgradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt" u Osijeku te dodao kako će tako Šišljagiću i Benašiću omogućiti da svoje tvrdnje dokažu na sudu.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Komentirajući jučerašnji javni istup čelnika HDSSB-a u Zagrebu, koji su Vladu optužili za korupciju u projektu izgradnje sportskih dvorana u Hrvatskoj po modelu javno-privatnog partnerstva, Matković je izrazio zabrinutost za sudbinu grada Osijeka pod vodstvom nove koalicije HDSSB-HSLS, jer je, ocijenio je, jasno da je grad "žrtva izolacionističke politike novoga Poglavarstva".

Sada je vidljivo kako ne postoji dobra namjera za realizaciju
određenih projekata u suradnji s Vladom, već da se na nepostojanju komunikacije između središnje vlasti i grada Osijeka izgrađuju nečije političke platforme, a na štetu razvoja grada, rekao je Matković.

Dodao je da se, nakon jučerašnjeg istupa HDSSB-ovih čelnika, oštrica sukoba "prenosi na cijelo područje RH, odnosno na sve projekte koji se realiziraju putem javno-privatnog partnerstva".

Dopredsjednik HSP-a Daniel Srb ocijenio je da je jučerašnji događaj u Zagrebu potvrda politike destrukcije i uzimanja talaca, a taoci su grad Osijek i njegovi građani koji, kazao je, trebaju biti pokriće interesima jedne političke opcije koja očito ne može funkcionirati ni na koji način, osim proizvodnjom sukoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene