Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP-ovac Stipo Ćorić stavio mandat na raspolaganje stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik HSP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i bivši tehnički direktor u Zagrebačkim cestama Stipo Ćorić stavio je mandat na raspolaganje stranci zbog, kako je rekao, medijske hajke na njega.

Ćorić, kojeg su mediji prozvali za vrijeđanje novinarki, a zbog napisa o njegovoj ulozi u vezi s optužnicom Državnog odvjetništva protiv bivšeg šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, rekao je kako se suprotstavio nekim postupcima direktora Zagrebačkih cesta isključivo radi otpuštanja dijela radnika zaposlenih na određeno vrijeme, jer ih 'nije htio poslati na cestu'. 

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić Marija Pejčinović Burić Plenkovićeva uzdanica više neće biti na čelu Vijeća Europe: ''Pomno sam razmatrala odluku'' Slika nije dostupna Sabor odlučio Željko Sabo od petka i formalno nije zastupnik

Za davanje mandata na raspolaganje odlučio se kako se ne bi nastavila diskreditacija HSP-a, njega i njegove obitelji.

Negirajući medijske napise da HSP vlada Zagrebačkim cestama, Ćorić je naglasio kako je u toj tvrtki proveo skoro cijeli svoj radni vijek, te ga tamo nije zaposlio HSP.

Ističući da Ćorić uživa punu potporu HSP-a, predsjednik stranke Anto Đapić dodao je ipak kako je 'i za Ćorića i za stranku dobro da se povuče iz javnosti'.

'Dok se stvar ne raščisti njegov će mandat biti u mirovanju a za to vrijeme u Gradskoj skupštini zamijenit će ga Siniša Šukunda', objavio je Đapić.

Odlukom Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja o prodaji mađarskom MOL-u dionica Ine koje su u vlasništvu Fonda, branitelji su prevareni, iskorišteni i izmanipulirani da sudjeluju u prodaji hrvatskog nacionalnog bogatstva, čemu se protivi većina hrvatskih branitelja, poručio je Đapić.

Mi smo se već ranije usprotivili prodaji 'ponosa hrvatskog gospodarstva' u vrijeme svjetske globalne energetske krize, rekao je Đapić ustvrdivši da je paket dionica zapravo prodala Vlada, ali iz političkih razloga nije mogla izići s tim pred javnost, već je to učinila preko Upravnog odbora Fonda za hrvatske branitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene