Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranka zamjera objema vladama

HSP dr. Ante Starčević pozvao građane da izađu na referendum i glasuju protiv EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Pero Ćorić rekao je da ta stranka nije 'u konačnici protiv Europske unije, ali da niz stvari nije razjašnjeno zbog čega zamjeraju i potpisivanje pristupnog ugovora'.

Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčević zamjera objema vladama, i bivšoj i sadašnjoj, što se referendum o EU provodi na brzinu i bez dovoljno podataka koje bi građani trebali znati, rečeno je na današnjoj konferenciji te stranke u Osijeku, na kojoj su pozvali građane da izađu na referendum i glasuju protiv EU.

Glavni tajnik Pero Ćorić rekao je da ta stranka nije 'u konačnici protiv Europske unije, ali da niz stvari nije razjašnjeno zbog čega zamjeraju i potpisivanje pristupnog ugovora'. Stranka 'naravno ne želi ostati u nekim balkanskim asocijacijama, ali je sasvim sigurno da nije vrijeme za referendum jer hrvatski građani imaju pravo znati što ih dobro, ali i loše, čeka u EU', rekao je predsjednik vukovarske podružnice (HSP) dr. Ante Starčević Marijo Pavliček dodavši da će zbog toga biti na referendumu protiv EU.

Također je negativno ocijenio najavljenu vladinu privatizaciju Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja.

Na konferenciji su potpisali pristupnicu bivši članovi osječkog HSP-a koji su prešli u HSP dr. Ante Starčević, predsjednici mladeži u bivšoj stranci Kristijan Matić iz Beloga Manastira, Mato Rajić iz Đakova i Luka Pavić, dopredsjednik mladeži iz Đakova i Vladimir Krajnović, bivši predsjednik osječke podružnice HSP-a.

Krajnović je istaknuo kako je prešao u pravašku stranku koju vodi Ruža Tomašić, jer je bio nezadovoljan što se u njegovoj bivšoj stranci, kako je rekao, 'događa kulturološki i ideološki genocid'. Kazavši da je HSP koji vodi Daniel Srb doživio katastrofalne rezultate na prošlim parlamentarnim izborima, Krajnović je ocijenio kako je za to kriva 'interesna grupacija kojoj nije cilj pravaštvo nego nadstranački interesi'.

Ustvrdio je kako je bilo i prijetnji i pokušaja fizičkog napada na njega kada je na Županijskom vijeću poslije izbora kritizirao svoju tadašnju stranku. 'Nažalost, pokazalo se da ni moj prijatelj Daniel Srb nije imao snage da to spriječi', rekao je Krajnović.

Na konferenciji je naglašeno kako je cilj HSP-a dr. Ante Starčević ujedinjenje svih pravaša, te da im nakon parlamentarnih izbora dolaze brojni novi članovi, posebno iz redova HSP-a.

Glavni tajnik Pero Ćorić kazao je kako se stranka priprema za sabor koji će se održati 3. ožujka, dodavši kako nemaju dovoljno iskaznica jer u mjesec dana imaju i po tisuću novih članova. Kazao je da stranka ima više od 20. 000 članova, a procjenjuje da će ih do sabora stranke biti oko 23. 000. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Slika nije dostupna Akcija će biti sve veća U prva dva dana sakupljeno 40.000 potpisa za četiri referendumska pitanja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene