U Saboru se u srijedu među prvima za riječ javio Hrvoje Zekanović. Rekao je da Andrej Plenković na prvim izborima nije glasao za HDZ te se ubrzo potom sukobio s Gordanom Jandrokovićem.

Galerija


Hrvoje Zekanović iz Hrasta stao je u srijedu za govornicu Hrvatskog sabora i odmah se prisjetio prvih višetranačkih izbora u Hrvatskoj i kako se u njegovoj obitelji slavila pobjeda HDZ-a.

Vezani članci SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije" Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Oporba dogovara tko će zamijeniti Škoru na mjestu potpredsjednika Sabora: "Jedna vrsta statusa quo"

Potom je dometnuo i da se ta pobjeda nije slavila u Plenkovićevoj ili Bernardićevoj obitelji, 

Zbog slavlja i pobjede HDZ-a njegovoj je obitelji, rekao je Zekanović za govornicom, netko zapalio kuću. 

"Ja kao momak uspio sam izvući roditelje iz kuće i tako spriječiti tragediju", kazao je Zekanović i nastavio pričati kako Andrej Plenković nije glasao za HDZ, nego vjerojatno za "SK Pokret za Jugoslaviju Veljka Kadijevića".

Na to se javio Branko Bačić te ga optužio da vrijeđa zastupnike.

"Naklapa o tome tko je kako glasao prije pet, deset, 25 godina", rekao je Bačić, na što je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković priznao da je i njemu misteriozno da Zekanović zna tko je kako glasao.

Potom je opet ustao Zekanović. Krenula je prepirka. 

"Ja ne naklapam, nego znam. Znam da se Andrej Plenković nije radovao kad je pobijedio Tuđmanov HDZ jer je po svom svjetonazoru pripadao nekoj drugoj opciji, kao i gospodin Jandroković, pretpostavljam, a vjerojatno i vi, gospodine Bačiću. Nije naklapanje", rekao je. 

Jandroković ga je opomenuo. 

"Niste upali u riječ ni kolegi Bačiću, nemojte ni meni ako ja imam svoje vrijeme", ljutio se. 

"Vi vrijeđate obitelji ljudi. Ovdje ste nabrajali u čijoj se obitelji što govori, sad i meni govorite. Moji su bili u HDZ-u. Tako da vas molim da sjednete i da ne izgovarate optužbe na račun drugih zastupnika i zastupnica."

"A zašto vi upadate meni u riječ, a kolegi Bačiću ne?"

"Zato što se ponašate neprimjereno, nepristojno." 

"A vi se ponašate primjereno?"

"Izvolite sjesti", opomenuo ga je Jandroković.

"A vi se ponašate primjereno?" ponovio je Zekanović.

"Izvolite sjesti i ne klevećite."

"E, moj sinko. Ajde, šuti..." 

"Ne klevećite. Tko ste vi? Čemu vi imate docirati? Došli ste na HDZ-ovu listu i dobili ništa."

"Ja ću bez HDZ-a prosperirati, a ti nećeš. Ti si u prošlosti, prijatelju. Pluskvamperfekt", poručio je Zekanović Jandrokoviću.

"Ajde."

"Pluskvamperfekt." 

"Da, jako si ti važan", poručio mu je predsjednik Sabora i riječ prepustio Marinu Škiboli.