Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI: Novi pravilnik ne prejudicira granice

Hrvatskom veleposlaniku uručena prosvjedna nota Republike Slovenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom veleposlaniku u Sloveniji, Svjetlanu Berkoviću, uručena je prosvjedna nota Republike Slovenije vezana uz novi pravilnik o granicama u ribolovnom moru Republike Hrvatske, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

MVPEI ističe da je dogovorom hrvatske premijerke Jadranke Kosor i predsjednika slovenske vlade Boruta Pahora te sporazumom o arbitraži, određeno da niti jednim dokumentom i postupkom poduzetim jednostrano od bilo koje strane, nakon 25. lipnja 1991. godine, neće biti pridan pravni značaj pri izvršavanju zadaća Arbitražnog suda, niti će takav dokument ili postupak obvezivati bilo koju stranu u sporu te ni na koji način ne može prejudicirati odluke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

>> Slovenija će poslati prosvjednu notu Hrvatskoj

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja već je izvijestilo javnost da se novim pravilnikom ne prejudicira granica, dodaju u MVPEI-u.

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je jučer da hrvatski pravilnik o granicama ribolovnih područja 'nema pravnog učinka' na arbitražni postupak kojim će biti riješen hrvatsko-slovenski granični prijepor, ali da je ipak riječ o jednostranom koraku zbog kojega će Slovenija poslati službenu prosvjednu notu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene