Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatskoj odbojkašici titula počasne građanke Ravenne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik talijanskog grada Ravenne nije odlučio dati samo titulu počasne građanke nego je zatražio i talijansko državljanstvo za Miju Čaušević, mladu Hrvaticu s boravištem u Italiji.

Mia je 29. lipnja slijedila i zaustavila vozača automobila koji je u okolici Ravenne pijan pogazio dvoje mladih ubivši jednog.

Pročitajte i ovo Mileva Simetić Saliji - 1 Nema državljanstvo Vapaj mlade majke: Mileva se bori za život - "Makar lijek da dobijem, da dobijem na vremenu dok čekam tu jetru, to državljanstvo" Ilustracija OPSEŽNA REFORMA Njemačka će olakšati uvjete za stjecanje državljanstva: Uvodi se važna promjena

Gradonačelnik je zbog tog hrabrog poteza odlučio napisati pismo talijanskom premijeru Romanu Prodiju u kojem traži da se zauzme za mladu Hrvaticu koja živi u Ravenni.

'Mia Čaušević rođena je u Zagrebu 1986. i kćerka je poznatog hrvatskog odbojkaša Nurka Čauševića koji se s obitelji nastanio u Ravenni 2001. nakon dugog razdoblja (od 1987. do 1993.) seljenja po talijanskim gradovima i povratka u Hrvatsku (od 1993. do 2001.)', navodi u pismu gradonačelnik Fabrizio Matteucci.

'Taj prekid onemogućio je traženje talijanskog državljanstva gospođici Čaušević koja se, premda studentica i odbojkašica, uzdržava radeći kao konobarica u jednom lokalu na obali kod Ravenne', nastavlja gradonačelnik te s tim obrazloženjem od predsjednika vlade traži da 'ukaže na put kojim bi se ta dva razdoblja boravka u Italiji povezala što bi nadležnim vlastima omogućilo da Miji Čaušević daju talijansko državljanstvo'.

Gradonačelnik Matteucci je prije nekoliko dana najavio i namjeru da se Miji da titula počasne građanke Ravenne što je u gradska skupština i prihvatila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene