Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i njegova slovenska kolegica Katarina Kresal sastali su se na Bledu u Sloveniji na tradicionalnom susretu pred početak turističke sezone.


Osim razgovora o omogućivanju boljeg protoka turista na graničnim prijelazima u vrijeme sezone, bilo je riječi o suradnji dviju policija i prijenosu slovenskih iskustava glede regulacije i čuvanja schengenske granice, što je zadaća s kojom će se u budućnosti susresti i Hrvatska.

Vezani članci Gordan Grlić Radman, Dragan Ćović Grlić Radman i Dragan Čović nakon sastanka: "Možemo biti zadovoljni rezultatima izbora u BiH" Olaf Scholz i Emmanuel Macron "Nesuglasice su ozbiljne": Odgođena zajednička sjednica francuske i njemačke vlade

Kako je nakon sastanka priopćilo slovensko ministarstvo unutarnjih poslova, potvrđeni su već predviđeni studijski posjeti pripadnika hrvatske policije Sloveniji, koji će biti upućeni u provedbu sustava mjera zaštite u europskom schengenskom prostoru preko posebnog europskog ureda IRENE.

Ministar Karamarko i slovenska ministrica potpisali su i zajedničku izjavu o temama razgovora i do sada ostvarenoj suradnji. U njoj je, među ostalim, navedeno da će se policije obiju država i ubuduće truditi kako se na graničnim područjima, koji su predmet bilateralnog prijepora, ne bi događali izgredi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju