Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak ispred svih

Hrvatsko školstvo može ponuditi program dostojan 2016. - Dokaz se nalazi u Ivancu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvoj mobilnih aplikacija, eksperimentalna fizika, digitalna kartografija - ovo nisu predmeti s PMF-a ili FER-a, već gradivo koje uče srednjoškolci iz Ivanca pored Varažadina.

Ova ambiciozna škola povukla je gotovo milijun i pol kuna iz Europskog socijalnog fonda te učenicima pružila priliku da gradivo nauče - daleko od krede i ploče.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šokantna snimka Užas u zagrebačkoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz Opojna sredstva u školi - 2 Tko je odgovoran? Učenici se drogirali za vrijeme nastave, pronašli im opasne opijate: "Po meni 99 posto odgovornosti snose roditelji"

"Napokon se mičemo iz formata udžbenika, iz formata knjige, da dobijamo neke stvari koje nisu uobičajne. Dobije se šire svjetlo što ustvari znače ovi svi zakoni", kaže maturant Ivan.

Zakoni sile proučavaju se na otvorenom. "Mi se bavimo proučavanjem centripetalne sile, to je sila koja vuče tijelo prema središtu", pojašnjava maturant Mislav.

"Oni su sad trenutno maturanti. Znači, oni budu kroz ovih 30-ak pokusa koliko smo smislili prošli kroz sve 4 godine fizike, ali u praktičnoj nastavi", kaže Marta Bregović Flegar, profesorica eksperimentalne fizike.

Na satu statistike analiziraju se rezultati ankete koju su učenici proveli među učenicima. Tema je destinacija maturalnog putovanja.

Srednjoškolci iz Ivanca imaju mogućnost učiti i predmete kao što su digitalna kartografija i razvoj mobilnih aplikacija. Škola je za to iz Europskog socijalnog fonda povukla gotovo milijun i pol kuna. Njime je nabavila opremu i educirala nastavnike za ove predmete.

"Oni će naučiti i dobiti dobre temelje za upise na fakultete u tom području, da budu u prednosti pred svojim kolegama iz drugih škola", kaže Davor Fodrek, zamjenik ravnateljice SŠ Ivanec.

U izradi kurikuluma za nove predmete profesori su sami sudjelovali. Još je to jedan dokaz da kad hoće - hrvatsko školstvo može ponuditi i program dostojan 2016. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene