Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati u Turskoj

Ministarstvo vanjskih poslova oglasilo se u vezi napada u Ankari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u subotu da prema dostupnim informacijama nema Hrvata među stradalima u terorističkom napadu u Ankari.

Hrvatsko veleposlanstvo u Turskoj u kontaktu je s hrvatskim državljanima za koje ima saznanja da se nalaze na području Ankare, priopćio je MVEP.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon

Iz ministarstva preporučuju hrvatskim građanima da se prilikom putovanja u Tursku jave veleposlanstvu u Ankari ili konzulatu u Istanbulu kako bi se olakšao kontakt u slučaju potrebe.

Prigodom putovanja u Tursku hrvatskim državljanima preporučujemo pojačan oprez, izbjegavanje šireg područja u kojima se održavaju veća okupljanja u velikim gradovima, a upućujemo i na praćenje uputa policije i lokalnih vlasti te praćenje vijesti, navodi MVEP.

Ankara: Najmanje 30 poginulih u terorističkom napadu, snimljen trenutak eksplozije!

Trideset je osoba ubijeno, a 126 ranjeno u dvjema eksplozijama blizu glavne željezničke postaje u turskoj prijestolnici Ankari u subotu ujutro, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ozlijeđene osobe prebačene su u više bolnica u gradu nakon eksplozija koje su se dogodile dok su se ljudi okupljali za skup koji su sazvali sindikati i udruge civilnog društva.

Dužnosnici turske vlade izjavili su ranije da se radi o terorističkim napadima te istražuju navode da je za eksplozije odgovoran bombaš samoubojica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene