Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uoči polaska 6. kontingenta Oružanih snaga RH u mirovnu misiju UNDOF na Golansku visoravan u vojarni Pleso priređen je ispraćaj.


Riječ je o prvoj skupini vojnika, dok je za drugu polazak predviđen početkom prosinca, a Kontingent će ukupno brojiti 95 pripadnika iz svih triju grana OSRH.

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Raketni napad na kamp s hrvatskim vojnicima Slika nije dostupna U Hrvatskoj će se održati 3 NATO-ve vježbe

Ispraćaju je nazočilo visoko izaslanstvo Oružanih snaga RH, na čelu sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH kontraadmiralom Zdenkom Simičićem i zapovjednikom Zapovjedno-operativnog središta GS OSRH brigadnim generalom Vladom Šindlerom.

>> Hrvatska povećava broj vojnika u Afganistanu

'Budite ponosni'

Govoreći o posebnostima misije UN-a na Golanskoj visoravni u kojoj će vojnici provesti šest mjeseci, kontraadmiral Simičić im je poručio da sve njihove aktivnosti moraju biti usmjerene prema izvršenju zadaća. U tome mogu računati na potporu Glavnog stožera i svojih matičnih postrojbi. 'Predstavljate Oružane snage, ali najviše zastavu koju nosite na ramenu i državu stvorenu u Domovinskom ratu. Budite ponosni na to', poručio je zamjenik načelnika GS OSRH kontraadmiral Simičić.

General Šindler i bojnik Vuković su naglasili da su svi pripadnici 6. kontingenta obučeni i opremljeni za misiju u skladu sa svim njezinim zahtjevima i postavljenim standardima. Ispred postrojenih pripadnika 6. kontingenta prijavak kontraadmiralu Simičiću je podnio njegov zapovjednik, bojnik Denis Vuković. (Hina)