Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uoči polaska 6. kontingenta Oružanih snaga RH u mirovnu misiju UNDOF na Golansku visoravan u vojarni Pleso priređen je ispraćaj.


Riječ je o prvoj skupini vojnika, dok je za drugu polazak predviđen početkom prosinca, a Kontingent će ukupno brojiti 95 pripadnika iz svih triju grana OSRH.

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Raketni napad na kamp s hrvatskim vojnicima Slika nije dostupna U Hrvatskoj će se održati 3 NATO-ve vježbe

Ispraćaju je nazočilo visoko izaslanstvo Oružanih snaga RH, na čelu sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH kontraadmiralom Zdenkom Simičićem i zapovjednikom Zapovjedno-operativnog središta GS OSRH brigadnim generalom Vladom Šindlerom.

>> Hrvatska povećava broj vojnika u Afganistanu

'Budite ponosni'

Govoreći o posebnostima misije UN-a na Golanskoj visoravni u kojoj će vojnici provesti šest mjeseci, kontraadmiral Simičić im je poručio da sve njihove aktivnosti moraju biti usmjerene prema izvršenju zadaća. U tome mogu računati na potporu Glavnog stožera i svojih matičnih postrojbi. 'Predstavljate Oružane snage, ali najviše zastavu koju nosite na ramenu i državu stvorenu u Domovinskom ratu. Budite ponosni na to', poručio je zamjenik načelnika GS OSRH kontraadmiral Simičić.

General Šindler i bojnik Vuković su naglasili da su svi pripadnici 6. kontingenta obučeni i opremljeni za misiju u skladu sa svim njezinim zahtjevima i postavljenim standardima. Ispred postrojenih pripadnika 6. kontingenta prijavak kontraadmiralu Simičiću je podnio njegov zapovjednik, bojnik Denis Vuković. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju