Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iznenadio izjavama

Hrvatski veleposlanik o Domovinskom ratu pisao kao o građanskom, Grlić Radman ponudio objašnjenje

Aktualno Galerija Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 3 Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 2 Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 1 Gaf hrvatskog veleposlanika u Srbiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Grlić Radman Galerija 1/4 >>
Hrvatski veleposlanik u Srbiji Hidajet Biščević nemalo je iznenadio svojim izjavama u intervjuu časopisu Diplomasi end Komers.

Riječ je o diplomatskom časopisu na engleskom jeziku koji se tiska u Srbiji. Između ostalog, Biščević je govorio o ratu u Hrvatskoj. U tekstu se navodi kako je za rat rekao da je bio civil, što u prijevodu s engleskog znači građanski. Što naprosto nije točno - a što su potvrdile i haške presude, ali i suđenje Glavašu za ratni zločin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak

Hrvatski ministar vanjskih poslova uvjerava da je u pitanju pogreška u prijevodu.

"On mi je izričito rekao i tako mi je pokazao i tekst koji je napisao na hrvatski, znači u kojem nije spominjano to što je spominjano što je bilo intrigantno, znači poslao je hrvatski tekst, oni su to preveli na engleski, on je reagirao nakon što je to objavljeno, oni su se ispričali i kazali kako će svoju pogrešku ispraviti u sljedećem broju", rekao je Gordan Grlić Radman.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene