Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski Templari ponovno jašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Templara, legalni ogranak tog viteškog reda u Hrvatskoj, čije će sjedište biti u Karlovcu, ima vrlo ambiciozne planove vezane uz lokalitete sa dokazanim templarskim porijeklom.

Tako će Red, osnovan u našoj zemlji prošle godine, na čelu s Velikim Priorom, Karlovčaninom Alfredom Krupom, uskoro izdati dvije publikacije u kojima će se nalaziti i popis lokacija, dvoraca i vila koje su templari posjedovali prije no što su u srednjem vijeku prognani i spaljeni kao heretici. 

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna ČESTITKE PRISTIŽU SA SVIH STRANA Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi''

Red je u svijetu obnovljen, a u Hrvatskoj je ponovno pokrenut zahvaljujući skupini entuzijasta, članova Reda. 

Oni će stoga zatražiti da se na sve takve lokalitete postave jedinstvene table koje svjedoče o tempalrskoj povijesti. 

'Nije nemoguće ni da ćemo tražiti povrat dijela tih lokaliteta, kao što smo od crkve dobili Kastel u Senju, milošću biskupa ličko-senjskog Mile Bogovića. No, o tome je zasad prerano govoriti', kazuju u udruzi. 

Udruga je danas javnosti predstavila i načela po kojima se ulazi u Red, od kojih je najvažnije, kako je rekao prior Krupa, da je član u svakom trenutku spreman ispovijedati svoju vjeru u Isusa i kršćanstvo. 

Glavni cilj Reda širenje je ekumenzima među klršćanskim ali i ostalim religijama, kao i demistifikacija Templara, reda kojeg je povijest obilježila kao jednog od najviše zavijenih u velovima tajni. 

Uskoro će tako Red izdati i knjižicu s konkretnim podacima o Templarskom redu, u kojem će biti navedena i legenda o Svetom Gralu, po kojoj samo članovi tog reda znaju gdje se on ustvari nalazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene