Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga Templara, legalni ogranak tog viteškog reda u Hrvatskoj, čije će sjedište biti u Karlovcu, ima vrlo ambiciozne planove vezane uz lokalitete sa dokazanim templarskim porijeklom.


Tako će Red, osnovan u našoj zemlji prošle godine, na čelu s Velikim Priorom, Karlovčaninom Alfredom Krupom, uskoro izdati dvije publikacije u kojima će se nalaziti i popis lokacija, dvoraca i vila koje su templari posjedovali prije no što su u srednjem vijeku prognani i spaljeni kao heretici. 

Vezani članci Prikaz Isusa Vjeroučitelj zabunom pustio video u kojem je seks igračka sa žiletima i Isus koji čita Playboy: ''Ovaj svijet je totalno poludio'' Justin Bieber i Hailey Baldwin (Foto: Instagram) Bivša je zbog njega završila na liječenju, nedavno je oženio slavnu manekenku, a sad tvrdi da mu je uzor Isus Krist

Red je u svijetu obnovljen, a u Hrvatskoj je ponovno pokrenut zahvaljujući skupini entuzijasta, članova Reda. 

Oni će stoga zatražiti da se na sve takve lokalitete postave jedinstvene table koje svjedoče o tempalrskoj povijesti. 

'Nije nemoguće ni da ćemo tražiti povrat dijela tih lokaliteta, kao što smo od crkve dobili Kastel u Senju, milošću biskupa ličko-senjskog Mile Bogovića. No, o tome je zasad prerano govoriti', kazuju u udruzi. 

Udruga je danas javnosti predstavila i načela po kojima se ulazi u Red, od kojih je najvažnije, kako je rekao prior Krupa, da je član u svakom trenutku spreman ispovijedati svoju vjeru u Isusa i kršćanstvo. 

Glavni cilj Reda širenje je ekumenzima među klršćanskim ali i ostalim religijama, kao i demistifikacija Templara, reda kojeg je povijest obilježila kao jednog od najviše zavijenih u velovima tajni. 

Uskoro će tako Red izdati i knjižicu s konkretnim podacima o Templarskom redu, u kojem će biti navedena i legenda o Svetom Gralu, po kojoj samo članovi tog reda znaju gdje se on ustvari nalazi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju