Obavijesti Video Pretražite Navigacija
četvrti igrač na tržištu

Hrvatski telekom od 9. prosinca počinje prodavati struju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Telekom od ponedjeljka, 9. prosinca počinje nuditi električnu energiju. Iz HT-a tvrde kako će njihova električna energija biti i do 26 posto jeftinija za kućanstva.

Hrvatski telekom od 9. prosinca počinje građanima i poduzećima nuditi električnu energiju po najpovoljnijim tržišnim uvjetima, uz godišnju uštedu na prosječnom računu za kućanstva i do 26 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ide u Njemačku Ivica Mudrinić nakon 15 godina odlazi s čela HT-a Slika nije dostupna Cijena struje HEP ponudio potrošačima 'Hepi' potrošnju struje

Cijena struje koju nudi HT niža je 5 posto u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30 posto za poslovne korisnike. HT neće naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu koja iznosi 9,25 kn mjesečno za rezidencijalne, odnosno 43,75 kn za poslovne korisnike.

Stižu novi distributeri struje! Hoće li to utjecati na cijene?

HT je pripremio za prve korisnike i bonus dobrodošlice. Ukoliko se usluga ugovori do 31. prosinca 2013., svaki novi privatni korisnik električne energije dobiva dodatni popust u iznosu od 300 kn. U slučaju poslovnih korisnika, iznos bonusa u navedenom razdoblju je čak 575 kn, raspodijeljenih kao i kod privatnih korisnika na prvi, odnosno nekoliko ostalih računa dok se ne iskoristi ukupni iznos popusta.

I bez ugovorne obveze, korisnici ostvaruju najbolje cijene

Također, korisnik usluge električne energije kod HT-a nije dužan potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem da bi ostvario najbolje cijene, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala može promijeniti opskrbljivača. Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom sva kućanstva koja se prijave do 31. prosinca 2013., uštedjet će prve godine čak do 26 posto, u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača.

U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11 posto svake sljedeće godine. Kod poslovnih korisnika uštede su još veće, te one iznose 30 posto prve godine, odnosno 22 posto svake sljedeće godine u odnosu na uslugu dominantnog opskrbljivača. Točan iznos uštede korisnik može izračunati uz pomoć on-line kalkulatora dostupnog na web stranici hrvatskitelekom.hr.

"Ulaskom na tržište električne energije HT kroz širenje portfelja usluga dodatno ojačava poziciju jednog od ključnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva. Na tržište opskrbe strujom odlučili smo se ući jer korisnicima možemo ponuditi stvarno dobru cijenu i uslugu. U uvjetima žestoke konkurentske utakmice ostali smo vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga zahvaljujući tome što slušamo i čujemo potrebe svojih korisnika i trudimo se na najbolji način odgovoriti na njih. Isti pristup, uvjeren sam, može HT dovesti i do pozicije vodećeg alternativnog opskrbljivača električnom energijom", izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a.

Proces prelaska na HT kao opskrbljivača usluge električnom energijom je vrlo jednostavan. Na internetskim stranicama hrvatskitelekom.hr od 9. prosinca 2013 korisnici mogu podnijeti zahtjev, a cijeli proces rješavanja papirologije na sebe preuzima HT. Svi detalji ponude dostupni su na web stranici hrvatskitelekom.hr. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene