Hrvatski suverenisti postali politička stranka (Foto: Hrvatski suverenisti)
Hrvatski suverenisti postali politička stranka (Foto: Hrvatski suverenisti) Foto: Hrvatski suverenisti

Političke stranke Hrast i HKS, predstavnici udruga i građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem te intelektualci i istaknuti pojedinci osnovali su danas stranku Hrvatski suverenisti dok su dosad bili okupljeni u istoimenoj političkoj platformi.


„Danas smo na putu zajedničkog zalaganja za Hrvatsku kao suverenu državu pravno oblikovali platformu Hrvatskih suverenista. Političke stranke Hrast i HKS, predstavnici udruga i građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem te intelektualci i istaknuti pojedinci osnovali su stranku Hrvatski suverenisti. Stranka Hrvatski suverenisti će ubuduće biti formalni nositelj platforme Hrvatskih suverenista“, poručuju iz istoimene stranke te dodaju kako je njihov cilj lakša komunikacija s hrvatskim narodom na biračkim mjestima, u medijima, anketnim kućama i na društvenim mrežama.

Vezani članci Kandidati liste Start za Europski parlament (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Prva prilika za pokazivanje političke snage: S kakvim će porukama manje stranke ići prema biračima? Hrvoje Zekanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zekanović o Zakonu o pobačaju: ''Neka se Ustavni sud raspita kad počinje život''

Navode kako će njihov rad obilježiti „jasni suverenistički stavovi, spremnost za zajedništvo te stavljanje bilo kakvih osobnih ambicija u drugi plan“.

„S obzirom da zastupamo ideje i politički pristup koji je izrazito važan velikom dijelu hrvatskog naroda, vjerujemo da ćemo na parlamentarnim izborima postići još značajniji rezultat nego na europskim izborima te da će to biti početak dugoočekivanih i stvarnih promjena u Hrvatskoj“, navode Hrvatski suverenisti.