Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže odštetu

Hrvatski seljaci zbog E. Coli izgubili deset milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemija bakterije E. coli na koljena je bacila europske proizvođače povrća, no i hrvatski plaćaju danak općoj histeriji na tržištu.

Čini se da za ručkom više nema miješane salate, posebice ovakvih krastavaca jer prodaja povrća je pala za pedeset posto dok krastavce nitko neće čak i da su besplatni. Cijene su pale ispod granice dohodovnosti jer morate znati da je proizvodnja povrća skupa, zahtjeva grijanje, struju, navodnjavanje i puno ljudskog rada, a zarade nema.Košare su pune povrća, a veletržnice bez kupaca. Sezona je domaćeg kupusa, rajčice, krastavaca, no viljuškari miruju, a povrtlari su očajni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak do cilja Splitski znanstvenici otkrili lijek protiv E. coli? Slika nije dostupna Kriva im bakterija Povrće sve jeftinije - rajčica tri, a salata jednu kunu

Kupci su oprezni i ne vjeruju ni deklaracijama iako cijene nikad nisu bile tako niske.  Posla je u povrtnjaku puno i povrće traži puno ljudskih ruku i puno ulaganja. Kupce osloboditi straha od famozne bakterije nije lako i povrtlari od Vlade očekuju jaču kampanju. Hrvatski su povrtlari do sad izgubili deset milijuna eura. Europska je komisija svojim proizvođačima obećala izdašno nadoknaditi gubitke i hrvatski povrtlari od svoje Vlade očekuju isto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene