Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopremljena im hrana

Hrvatski pomorci u Gabonu više nisu gladni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na brod 'Swift Split' u luci Owen u Gabonu, na kojemu su i sedmorica hrvatskih pomoraca jučer je dopremljena hrana koja će im potrajati narednih pet do šest dana, izvijestili su iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

S pomorcima, koji u teškim uvjetima već mjesec dana usidreni čekaju na popravak broda, razgovarao je državni tajnik za more Mario Babić koji im je obećao da će ministarstvo osigurati sredstva za opskrbu broda hranom, ako to ne učini tvrtka Split Ship Management koja tehnički upravlja brodom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Iz ministarstva su izvijestili i da su počeli s inspekcijskim nadzorom te tvrtke koja je ovlašteni posrednik pri zapošljavanju pomoraca.

S obzirom da je brod pod panamskom zastavom ministarstvo je uputilo dopis pomorskoj administraciji Paname i Veleposlanstvu Republike Paname da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti kako bi se pomorcima na brodu 'Swift Split' omogućili dostojanstveni životni i radni uvjeti.

Pomorskoj administraciji Gabona upućen je dopis u kojem ih ministarstvo moli za pomoć posadi u opskrbi hranom i vodom.

>> Pomorci poručuju iz Gabona: Na izmaku smo snaga

Po podacima Sindikata pomoraca Hrvatske, brod 'Swift Split' već mjesec dana čeka popravak triju generatora, gabonske vlasti su mu oduzele upisni list, a pomorcima putovnice. Tvrde i da pomorci mjesecima ne primaju plaću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene