Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio turista

Hrvatski policajac spašava turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon članka BBC-a o Hrvatskoj kao opasnoj zemlji u kojoj vladaju kriminal i mafija i britanske pljuske hrvatskom turizmu, Hrvatskoj tradicionalno sklona Njemačka odigrala je nesvakidašnji potez. Njemački veleposlanik u Hrvatskoj uručio je priznanje hrvatskom policajcu za spašavanje njemačkoga državljanina u Valpovu potkraj prošle godine.

Njemačka svojim građanima poručuje - u Hrvatskoj ste sigurni jer vas čuva brižna hrvatska policija! Nedjeljkova gesta nije mogla ostati nezamijećena. Na badnjak prošle godine mladi Nijemac vraćajući se iz Osijeka u Njemačku, greškom je sišao iz vlaka na željezničkoj postaji u Bizovcu i upao u septičku jamu. Ostao je bez dokumenata i novca te u velikom šoku. Nedjeljko Doljanec to dežurstvo neće nikada zaboraviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pula: Utopio se njemački turist Slika nije dostupna Kina: Spašen njemački turist koji je 114 sati proveo pod ruševinama

'Bio je sav mokar, prljav, dezorijentiran, spavalo mu se i kod mene je odspavao dva, tri sata', ispričao je Doljanec, nagrađeni policajac. Nedjeljko nije samo odradio zapisnik događaja. Mladića je udomio, odjenuo u suhu odjeću te nahranio. Potom mu je kupio kartu za vlak i nakon konzultacija s njemačkim veleposlanstvom, poslao u Zagreb.

O humanij gesti izvjestili i mediji

'Njemački turisti rado dolaze u Hrvatsku, samo prošle godine bilo ih je milijun i pol. Zbog ovakvih primjera vjerujem da će se Nijemci i ove godine odlučiti za odmor u Hrvatskoj', rekao je dr. Bernd Fischer, njemački veleposlanik. O humanoj gesti hrvatskog policajca izvijestili su i njemački mediji. Nedjeljkov je čin tako postao jedna od boljih antirecesijskih mjera za spas hrvatskoga turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene