Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježba za misiju u Afganistanu

Hrvatski i češki zrakoplovci danas održali zajedničku vježbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o dijelu pripreme vojnika koji će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu.

Zrakoplovne posade hrvatske i češke vojske danas su kod Knina održale zajedničku vojnu vježbu. Na vojnom poligonu Crvena Zemlja uspješno je provedeno bojevo gađanje pripadnika 1. tečaja zajedničke hrvatsko-češke obuke savjetodavnih timova zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Gađanje je sastavni dio Programa obuke tečaja hrvatskih i čeških instruktora, a cilj je dostizanje više razine koordinacije posada helikoptera u situacijama zajedničkog djelovanje pilota, tehničara letača i bočnih strijelaca.

Gađanje su proveli bočni strijelci pripadnici OS R Češke iz puško-strojnice M-84 (PKM) iz helikoptera MI-171 Sh na ciljeve na zemlji, javlja MORH. Ova je zajednička obuka dio pripreme vojnika koji će biti upućeni u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao zrakoplovni mentorski tim.

Tečaj, kojim zapovijeda hrvatski pilot, pukovnik Michael Križanec, zajednički su osmislili hrvatski i češki timovi uz savjetodavnu potporu institucija i postrojbi SAD-a. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene