Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast od 40 posto

Hrvatski grad koji je osmislio drugačiju turističku ponudu - i uspio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad je bio industrijski grad, a sada živi od turizma. Koji je to grad, otkriva Dnevnik Nove TV.

Dok Hrvatsku očekuje nova strategija privlačenja gostiju, neka odredišta s manjkom turista nemaju problema. Jedno od takvih je Šibenik, koji je u srpanjskom broju noćenja odskočio za više od 40 posto! Dok mjesta u šibenskoj okolici zbrajaju minuse, nekada poznati industrijski grad ponudio je drugačiju turističku priču - i uspio.

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Fotografirati šibensku katedralu svetog Jakova malo tko propušta. Pred njom ovog ljeta turista više nego ikad.

'Nismo znali da je ovako krasno. Tražili smo plažu i slučajno došli ovdje. Izašli smo iz automobila i pomislili: 'O Bože, ovo je tako lijepo!'', priča Marta iz Španjolske. Jim iz Engleske nikad nije bio u Šibeniku, ali drago mu je da je došao, a Kalema podsjeća na Oxford.

Superuho festival: Rock događaj koji je ove godine prvi put predstavljen javnosti

U staroj gradskoj jezgri kreveta je za četvrtinu više nego lani. I nigdje nije slobodno.

'Zadovoljni jesmo, i sedmi i osmi mjesec su popunjeni skoro skroz', kaže iznajmljivačica Zvonimira Krvaivca. A pomogli su koncerti i festivali.

'Razlog tome je, normalno, ovaj bogat program manifestacija koji radimo već dugo godina i koji je, praktički ove godine kulminirao', objašnjava Dino Karađole, direktor TZ Šibenik.

Nekad industrijski grad sada živi od turizma.

Kad hrvatska politika hoće 'igrati': Gradonačelnik želi statirati u Igri prijestolja!

Na plaži Banj kupanje je još prije 3 godine bilo posve nezamislivo zbog blizine industrijskog otpada, a sada je ona glavno gradsko kupalište s kojeg puca pogled na staru gradsku jezgru i na obnovljenu tvrđavu Svetog Mihovila. Novu kulturnu uzdanicu 2 mjeseca od otvorenja posjetilo je 40 tisuća turista.

Lokacija na kojoj je trenutno gradilište zasigurno nije turistička atrakcija, ali već iduće godine na njoj će biti hotel s 5 zvjezdica turskih investitora. Prvi na šibenskom području. Čini se da su pred Krešimirovim gradom novi uspjesi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene