Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski Caritas je šestu godinu za redom pokrenuo akciju pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini.


Pod nazivom 'Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti' je započela šesta korizmena akcija Hrvatskog Caritasa koja se odnosi na tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci Milorad Dodik Ključa uoči proslave neustavnog praznika: Dodik dovodi glumce iz Rusije, Zelene beretke prijete barikadama! Milorad Dodik Novi sukob zbog Dodika: "To je izravan udar na državu i institucije..."

U poslijednjih nekoliko godina prikupljeno je 15 milijuna kuna uz pomoć kojih su financirani brojni projekti iz područja obrazovanja, socijalne skrbi i projekt mreže Caritasa u BiH.

Franjo Komarica, predsjednik biskupske konferencija BiH zahvalio je na darovima i pomoći te je upozorio na težak položaj Hrvata u BiH i Republici Srpskoj. Naglasio je da se vrliki broj Hrvata želi vratiti, ali da nažalost ne nailaze na potporu lokalne političke vlasti.

Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, podsjetio je da akcija ima i duhovnu i materijalnu dimenziju te je sve pozvao da sudjeluju na središnjem misnom slavlju u varaždinskoj katedarli, treću korizmenu nedjelju.

Načini na koji zainteresirani mogu pomoći su: poziva na donacisjki telefon 060 9010, uplata na žiro račun kod PBZ-a 2340009-1100080340 s pozivom na broj 101, donacija preko web-a Hrvatskog Caritasa...

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju