Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći hrvatski riječni brodar Dunavski Lloyd iz Siska zbog zaleđenih rijeka našao se u teškoćama.


'Već su nam desetak dana na Dunavu ledom potpuno okovana tri konvoja u Ukrajini i Rumunjskoj. Nemoguća je opskrba brodova gorivom, a zalihe hrane su na izmaku. Posade bi se uskoro mogle naći u bezizlaznoj situaciji', rekao je direktor Dunavskog Lloyda kapetan Velibor Gacik ističući kako uprava tvrtke nastoji pronaći način opskrbe blokiranih brodova. Gotovo cijela flota tvrtke, 14 brodova i 47 teglenica i potisnica, trenutačno je izvan stroja.

Vezani članci Brodice, Hvar Sudar dva broda kod Hvara? Mornar pokušao spriječiti štetu pa zamalo nastradao Slika nije dostupna Nevrijeme u Rumunjskoj

'Na području Srbije blokirana su 3 konvoja, a na Savi potpuno je obustavljena plovidba zbog leda i niskog vodostaja', dodaje Gacik ističući da je upitan i opstanku tvrtke.

'Zbog izuzetno niskog vodostaja u posljednjih devet mjeseci poslovanje je dovedeno do granica izdržljivosti. Brodovi su nam bili na suhom, nije se moglo ploviti, a ove ekstremno niske temperature prijete da situaciju još pogoršaju', kaže direktor.

Tvrtka ima 127 zaposlenika i, unatoč pozitivnom poslovanju za prvo polugodište 2011., nizak vodostaj i zaleđene rijeke dovele su u pitanje njezin opstanak. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju