Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki 12-ti legalno naoružan

HRVATSKI ARSENAL ILEGALNOG ORUŽJA 3 tone eksploziva, 9000 oružja, 4 milijuna streljiva...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani predali više od 3 tone eksploziva, više od 9 tisuća komada raznog oružja, gotovo 90 tisuća minsko-eksplozivnih sredstava. U osam godina akcije policija je zaprimila i gotovo 4 milijuna komada streljiva različitog kalibra.

Mnogi Hrvati u svojim domovima još uvijek čuvaju velike kolekcije oružja. U osam godina policijske akcije, vraćen je pravi arsenal ilegalnog oružja, koje je nerijetko bilo uzrok brojnih tragedija. Policija i dalje upozorava da svaki komad ilegalnog oružja možete vratiti - bez kažnjavanja.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Podrumi, spremišta, tavani i dalje su krcati ilegalnim oružjem. Sve je više onih koji se od svojih ubojitih igračaka odvajaju.

'To je stvar koja može pojedincu ili grupi ljudi donesti neko zlo u nekim nepromišljenim trenucima ili nešto, najbolje je vratiti', rekao je Mile Sušić iz Ličkog Osika.

Nesavjesni građani odlažu oružje i bombe gdje stignu

'Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje neće se pokretati ni prekršajna ni kaznena prijava', kazala je Maja Brozičević iz MUP-a.

Koliko je oružja bilo po kućama, najbolje govore brojke. Policijska akcija počela je 2007. godine. Građani su do sada predali više od 3 tone eksploziva, više od 9 tisuća komada raznog oružja, gotovo 90 tisuća minsko-eksplozivnih sredstava. U osam godina akcije policija je zaprimila i gotovo 4 milijuna komada streljiva različitog kalibra.

Iako kazni za vraćanje oružja nema, još uvijek ima onih koji ubojite naprave ostavljaju u blizini škola, vrtića, nerijetko ih bacaju i u kante za smeće. Apele policije, kao da ne čuju.

'Molimo ih da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva u blizini dječjih igrališta u kontenjerima, u blizini cesta odnosno na bilo kojem mjestu gdje bi do njih lako mogla doći djeca i ozlijediti se', rekla je Brozičević.

Da Hrvati vole oružje, govori i statistika. Svaki dvanaesti legalno je naoružan. No, sve je više onih koji ističu kako nikakvom oružju nije mjesto u kućama. Predaja oružja vremenski je neograničena. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene