Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog iznimno teških uvjeta u kojima živi, 68-godišnja Vera Kvastek iz Josipovca kraj Osijeka, potražila je pomoć dobrih ljudi. Mnogi su joj odlučili pomoći i uplatiti novac na njezin žiro račun. Priča, međutim, dobiva neočekivani obrat. Budući da je primila više od 5000 kuna donacije - ukinuta joj je socijalna pomoć.


Taman kada je pomislila da je njezinim mukama kraj, Vera Kvastek dobila je poziv osječkog Centra za socijalnu skrb. Obavijestili su je da je zbog dobivenih donacija ostala bez 850 kuna socijalne pomoći. 'Izgubila sam socijalnu, izgubila sam sva prava, znači što, po meni nepismenoj, ja sam pomogla državu, a ne sebe, sebe sam upropastila', kaže gospođa Vera.

Vezani članci Berislav Mlinarević - 5 Berislav Mlinarević predstavio kandidaturu za osječkog gradonačelnika: "Ovaj grad ima veliki potencijal, mora biti centar Slavonije" Frane Jukić i Braco Slako (lijevo) i Dragan Mendeš (u narančastoj jakni) s prijateljima u Petrinji Zbog njih jedna obitelj danas spava na toplom: "U ratu smo svašta prošli, ali kad smo vidjeli djecu u zimskoj noći u prtljažniku i njihovu trudnu majku i oca u blatu..."

U Centru kažu kako je Veri ukinuta socijalna pomoć, jer je primila više od 5000 kuna donacija. 'Po zakonu o socijalnoj skrbi da je ona dobila manje od pet tisuća kuna donacije, mi to ne bi uzeli u obzir i ona bi i dalje nastavila primati zajamčenu minimalnu naknadu', kaže Ivka Kaurinović iz Centra za socijalnu skrb Osijek.

Opačić: Varalice od sada možemo otkriti za 30 sekundi!

Tek kada potroši sav novac od donacija, Centar će uvidom u njezine račune, donijeti odluku može li Vera ponovno primati socijalnu pomoć.

Ipak, sada žali što je uopće zatražila pomoć. 'I što će meni taj novac. Ja taj novac, ja bi najrađe kada bi moglo ja bi sve to vratila samo da imam svoja prava', kaže gospođa Vera.

Na kraju ispada da joj je pomoć od dobrih ljudi trebala stizati samo u namirnicama, tada ne bi izgubila pravo na socijalnu pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook