Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven slučaj

I to je moguće: Ovaj Hrvat ima tri JMBG-a i dva OIB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je došlo do pogreške tek planira provijeriti no, kaže, ovo nije prvi put da se susreće s ovakvim problemom.

Poznati slatinski likovnjak Darko Venus Muppet, poznati u svoj kraju po zemljopisnoj karti Hrvatske okružene europskim zvjezdicama koja krasi pročelje Srednje škole Marka Marulića, poznat je po još nečem.

Pročitajte i ovo Dokumenti, ilustracija STIGAO NOVI ZAKON JMBG odlazi u povijest: "Matični broj građana više se neće tražiti" Dokumenti, ilustracija najavio Božinović JMBG odlazi u povijest: Uvodi se velika promjena, tiče se svih građana Hrvatske

Muppet je jedini Hrvat koji ima dva identifikacijska broja. Ne zna kako je došlo do toga, no pretpostavlja da je netko s administrativne strane pogriješio, ali je zadovoljan što do sada zbog te pogreške nije imao neugodnosti, piše Glas Slavonije.

"Zbog jednoga privatnog posla trebala mi je domovnica i sasvim slučajno prije dva dana zamijetio sam da OIB na domovnici nije isti kao na potvrdi Porezne uprave", rekao je Muppet.

Porezna uprava postala je zasebna organizacija Ministarstva financija, no ne bez problema

Kako je došlo do pogreške tek planira provijeriti no, kaže ovo nije prvi put da se susreće s ovakvim problemom.

"I ranije sam sasvim slučajno otkrio da imam dva jedinstvena matična broja građana. Prvih sedam znamenki, koje označavaju datum rođenja, bilo je u redu, ali preostale su bile potpune različite. Kad sam 2000. godine išao u mirovinu, uspoređujući brojeve na domovnici i na osobnoj iskaznici, utvrdio sam da se pojavio i treći JMBG, koji je bio potpuno drugačiji od dva koja sam već imao. Tu čak ni datum rođenja nije bio ispravan. Kada sam reagirao, rečeno mi je da JMBG više nije u funkciji", rekao je Muppet.

A s obzirom na to da se taj datum rođenja odnosio na osobu pet godina mlađu, Muppet u šali kaže da mu možda pripada i veća mirovina zbog pet godina više života i radnog staža.

"Ako sam imao tri JMBG-a i sada imam dva OIB-a, mora da vrijedim bar za dvije osobe", šali se Muppet na svoj račun.

Danas nije siguran je li možda zbog takve zbrke s brojevima izgubio neko pravo, kaže da “odmotava film” i razmišlja je li se zbog toga nešto možda trebalo dogoditi drugačije nego što se dogodilo. Bez obzira na sve, Darko Venuis Muppet zasigurno je jedini Hrvat s tri JMBG-a i dva OIB-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene