Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naši heroji

Svi im se dive na skromnosti i hrabrosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Port-au-Princeu kasno poslijepodne sletjela je i austrijska ekipa Crvenog križa zajedno s hrvatskim članom Tihomirom Štrekeljom, koji Haićanima trebaju osigurati pitku vodu.

Haićanima, koji se danonoćno bore za preživljavanje, pomažu i dvojica hrvatskih policajaca koji ni ne pomišljaju napustiti otok dok je tamošnjem stanovništvu najteže. Na njihovu hrabrost ponosne su obitelji, prijatelji i kolege. Tihomir Svatoš, inače načelnik u prometnoj policiji, kao i Igor Kruljac pripadnik specijalne jedinice Lučko, svakodnevna su tema razgovora kolega.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> Hrvatski policajci na Haitiju: Zapalimo cigaretu i čekamo da prođe

'Pričamo da nam je dužan neke novce za ovaj sav strah i brigu koje smo pretrpjeli dok smo dobili informaciju da je živ i zdrav', rekao nam je Stipe Pavić, prijatelj Igora Kruljca. Tijekom noći, hrabri dečki prate konvoje od Dominikanske Republike, kako bi izbjegli sukobe s gladnim stanovništvom, a tijekom dana volontiraju. Ipak, našli su vremena za razgovor s ministrom unutarnjih poslova. Kolegama su priznali da su imali tremu, no razbili su je šalom.

Svi im se dive na skromnosti i hrabrosti. Iako im misija završava u trećem mjesecu, dečki smatraju da još trebaju ostati i do kraja završiti svoj posao, pomoći i zbrinuti žrtve potresa. Ranije su im, prisjećaju se, s Haitija donosili poklone, no i bez tih darova, kolege stalno misle na njih te strpljivo čekaju da se njihovi prijatelji vrate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene