Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već treći tjedan otkako se ogromna gromada s Biokova srušila na cestu Vrgorac -Makaraska Hrvatske ceste pokušavaju smisliti kako problem riješiti i cestu ponovno otvoriti za promet.


Izreka sve što možeš danas ne ostavljaj za sutra, za Hrvatske ceste čini se ne vrijedi. U Hrvatskim cestama tvrde da su angažirali  najbolje geologe, inženjere, alpiniste, ali tek sljedeći tjedan znat će što je najbolje učiniti. 'Činimo sve, a do kraja tjedna ćemo vidjeti koje su najbolje solucije', poručio je Neven Matijević, iz Hrvatskih cesta.

'Ljudi nose poljoprivredne proizvode, idu u školu, u Dom zdravlja, jednostavno su odsječeni', objašnjavao je tešku situaciju Ante Miličić, načelnik Općine Podgora. Nekoliko je solucija koje bi dovele do rješenja. Mještani spominju rezanje čitavog dijela brda da stijene odozgo više ne prijete.

Vezani članci Groblje otklizalo u more Groblje otklizalo: Stanovnike talijanskog gradića šokirali plutajući ljesovi u moru Slika nije dostupna TRENUCI STRAVE U DUBROVNIKU Pogledajte kako se stijena zabila u kuću

>> Dvostruko veća stijena pala na isto mjesto

Građevinski poduzetnici pak strahuju popeti se bagerima gore jer se sve odranja, a stijene razmrvljene vodom pucaju. Druga solucija je bušenje tunela nešto prije odrona, a treća je uska makadamska cesta preko parka prirode. No, za tunel treba vremena, a do sljedeće sezone, cesta mora proraditi. Hoće li ovuda ikada više voziti automobili Ili je to jednostavno preopasno, pitanje je za osobnu procjenu.