Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za zemlju

Hrvatske autoceste na vlasnike parcela poslale policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atraktivno zemljište kojim bi trebala proći autocesta Zagreb - Sisak postalo je poprište sukoba njegovih vlasnika i policije. Vlasnici, naime, ne daju vrijednu zemlju za svega 200-injak kuna. Ali Hrvatske autoceste i grad to ne dira, oni imaju pravo graditi, ma što vlasnici govorili.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine

Netom postavljene kolce, koji označavaju mjesta gdje kreće gradnja dijela autoceste Zagreb-Sisak, ljutiti vlasnici zemljišta odmah su uklonili. 'Neka Hrvatske autoceste najprije postupe po ovome, a ne da naoružane policajce guraju na nas goloruku sirotinju!', rekao nam je Stjepan Jurašić, vlasnik jedne od parcela preko kojih bi nova autocesta trebala prolaziti.

Vlasnici parcela, preko kojih Hrvatske autoceste kreću s gradnjom prometnice, ne žele pristati na 200-tinjak kuna po četvornom metru za tako atraktivno zemljište. Ljute se jer ga Grad tretira kao poljoprivredno iako ima pravni status građevinskog zemljišta. 'Meni 130 kuna tu na velikogoričkoj, a ljudi ovdje 200 kuna! Pa zar to nije sramota!? Pa nek nam plate, nek nas ostave na miru! Ja sam da se gradi ta cesta, zašto se ne bi gradila, zašto nam ne bi bila lijepa Hrvatska!', kazala nam je Zlata Sever, preko čije parcele bi nova cesta isto tako trebala prolaziti. Zapravo, sve što vlasnici parcela traže jest pravična naknada.

Pet policijskih džipova, tri marice, 50-tak interventnih policajaca, sve je to za osiguranje troje predstavnika grada Zagreba i Hrvatskih autocesta. Iz Hrvatskih autocesta kažu, radimo sve po zakonu. S obzirom da se radi o investiciji od državnog interesa, pripreme za gradnju ne staju. Ide se od parcele do parcele, a vlasnicima zemljišta čini se, preostaje žalba nadležnom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene