Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor s veleposlanikom

'Hrvatska želi postati ulazna točka američkog plina na srednjeeuropsko tržište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki portal Buzfeed intervjuirao je hrvatskog veleposlanika u Washingtonu, Joška Para. Razgovor se vodio uglavnom oko ruskog i američkog plina.

'Ova srednjeeuropska zemlja želi postati ulaznom točkom američkog prirodnog plina i za to lobira već više od godine dana', piše američki portal BuzzFeed. Srednjeeuropska zemlja o kojoj govore je Hrvatska te navode kako smo upravo mi glavni lobisti po pitanju pronalaska alternative ruskom plinu.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

'Cilj nije spriječiti distribuciju ruskog plina u središnjoj Europi već eliminirati monopol i reducirati ovisnost o njihovu prirodnom plinu', rekao je BuzzFeedu hrvatski veleposlanik u SAD-u Joško Paro.

Što je sve Hrvatska izgubila, a za što još uvijek nije kasno?

Paro je dodao kako neke europske zemlje plaćaju iznimno visoke cijene ruskog plina, no da se za to ne može kriviti Ruse. 'To je realnost', rekao je Paro.

Inače, član donjeg doma američkog Kongresa, Mike Turner podnio je prijedlog zakona Odboru za energiju i trgovinu kao odgovor na aktualnu krizu u Ukrajini. Takav zakon ubrzao bi izdavanje dozvola za izvoz američkog prirodnog plina u zemlje članice Svjetske trgovinske organizacije.

Paro je naglasio kako Hrvatska podupire takav prijedlog zakona i zaključio - 'što više plina to bolje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene