Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska vojska jača je za 13 oklopnih vozila, popularnih Humveeja koje naši vojnici koriste u mirovnoj misiji u Afganistanu.


Vozila je donirala američka vlada i njihova ukupna vrijednost sa svom opremom i rezervnim dijelovima penje se do 27 milijuna kuna. Hrvatska vojska vozila će koristiti za obuku vojnika koji idu u mirovne misije pa sada oni više neće morati na vježbe u Njemačku ili Afganistan.

Vezani članci Brigadir Ivan Selak Umirovljeni hrvatski pilot o francuskim borbenim avionima: ''Vi njih ni po čemu ne možete usporediti s MiG-ovima koje smo mi imali" Ministar obrane, Mario Banožić Ministar Banožić: ''Mi se danas opremamo da bi odvratili neprijatelja od hrvatske države''

'S jedne strane postižemo bolju uvježbanost, a sdruge strane itekakve uštede za hrvatski proračun', rekao je ministar obrane Davor Božinović.

'Zahvalni smo što u Hrvatsjkoj imamo odanog i sposobnog saveznika. Bit NATO saveza je da članice štite zajedničku sigurnost. Hrvatska u tome već igra značajnu ulogu sudjelujući u mirovnim misijama širom svijeta', rekao je američki veleposlanik James Foley.