Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred toplotnog udara

Hrvatska trenutno najugodniji dio Mediterana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon svježeg početka ljeta, živa u termometru raste. Europi prijeti toplinski udar, a meteorolozi tvrde da bi visoke temperature mogle potrajati nekoliko dana. I dok susjedstvu prijeti toplinski udar Hrvatska je bila najugodniji dio Mediterana.

Za osvježenje je najbolje more. Stoga je u Istri najveća gužva bila na plažama. Temperatura u Zadru nije prelazila 27 stupnjeva. Bura je zapuhala pa nije tako vruće, ali more se nije rashladilo. Temperatura mora u cijeloj Dalmaciji je oko 23 stupnja, tako su i šibenske plaže prepune. Split je malo osvježio vjetar, pa su neki oklijevali pri ulasku u more. No na plaži se ipak tražio hlad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

'Par dana jučer i prekjučer je bilo malo oblaka i to, a li odgovara skroz, more je ono fenomenalno temperatura odgovarajuća, rekao nam je jedan od turista. Zagrepčani su se hladili na fontanama, a najljepše je ipak bilo u hladu. Živa u termometru nije se približavala tridesetici. Osječani su i na 25 stupnjeva osvježenje pronašli na Dravi, a kad ugrije znaju i druge načine rashlađivanja.

Cijelu Hrvatsku čeka zatopljenje. Temperatura će rasti svaki dan po stupanj i dosegnuti prave ljetne koje će prelaziti trideset stupnjeva. Europa se već nekoliko dana bori s vrućinom. U Italiji visoka temperatura i iznad 33 stupnja pržila je i domaće i turiste. Užarena atmosfera i na španjolskim ulicama, posljednja dva dana temperatura je ponegdje i iznad 40 stupnjeva. Stručnjaci upozoravaju da idućih dana svakako treba izbjegavati podnevno sunce i koristiti zaštitne kreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene