Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajeno toplo

Kakva zima! Jutrošnje temperature iznenadile građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo u prvim danima siječnja, vrijeme za ovo doba godine je neuobičajeno toplo. Temperature su iznad nule u svim dijelovima zemlje. Čak i na Zavižanu.

Tijekom dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U unutrašnjosti ponegdje će se zadržati magla. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno jugo.

FOTO Izvanredno stanje zbog snježne oluje u New Yorku

Očekuje nas iznadprosječno toplo vrijeme s temperaturom uglavnom između 10 i 15 stupnjeva Celzija. Jutros u sedam sati nigdje u zemlji nije zabilježen temperaturni minus pa čak niti na Zavižanu, gdje je u 7 sati izmjeren 1 stupanj Celzija.

U Komiži, Senju i na Mljetu jutros je u 7 sati bilo najtoplije. U tim je mjestima izmjereno 13 stupnjeva Celzijevih. Na Lastovu, u Dubrovniku, Malom Lošinju, Makarskoj i Šibeniku bilo je 12. U Zadru, Splitu, Rovinju i Puli 11, u Zagrebu 7.

Kolnici skliski, magla u Gorskom kotaru

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Mokri su ili vlažni te skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na cestama u gorju mogući su odroni, a zbog opasnosti od odrona na Jadranskoj magistrali (D8) kroz Duće vozi se jednim trakom, naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja 2014. godine u 6 sati. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene