Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska rekorderka

Frizerka iz Ploča već 12 godina na bolovanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Marija Kalajzić, 57-godišnja frizerka iz Ploča, hrvatska je rekorderka po danima provedenima na bolovanju.

 Nižući dijagnozu za dijagnozom, ta je žena na bolovanju do danas provela ukupno 11 godina i devet mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Isplata kasni Gdje je zapelo? Velik broj korisnika nije dobio dječji doplatak Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje Božićni poklon Važna obavijest HZMO-a: Počinje isplata za više od 60 tisuća umirovljenika radi ublažavanja troškova života

'Sve je krenulo operacijom kile još 1999. godine',rekla je Ana Marija. Do tada je radila u svom frizerskom salonu, a posao joj nije najbolje išao. Ostala je dužna porez, zdravstveno i mirovinsko. Nakon što je sanirala kilu, Ana Mariji se razboljela štitnjača, piše Večernji list.

'A to vam je tako. Ja sam školski primjer kako jedna bolest vuče drugu', objasnila je svoje stanje. Poslije joj je zbog štitnjače stradala i psiha, a nije pomogao ni razvod koji se zbog neriješenih imovinskih pitanja i danas vuče po sudu.

'Lomila sam ja i potkoljenicu, a potom i zglob proteklih godina, i tako, malo po malo, eto, nabralo se 12 godina da živim od 2400 kuna naknade za bolovanje', ispričala je frizerka. Tvrdi da je članovi HZMO-ove komisije nikada nisu pozvali i na temelju viđenog procijenili je li sposobna za rad ili nije.

Sada želi u invalidsku mirovinu, a HZMO joj je poslao rješenje kojim joj daju 250 kuna za profesionalnu invalidnost i drugo kojim joj naknadu za bolovanje sa 2400 smanjuju na 1200 kuna pa će ih tužiti.

'Pa nisam si ja sve te godine bolovanje sama prepisivala', poručila je Ana Marija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene