Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saveznička intervencija

Hrvatska pozdravlja operacije u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u subotu pozdravila savezničku intervenciju u Libiji u kojoj zrakoplovi saveznika nastoje zaustaviti snage Moamera Gadafija koje su nastavile napadati područja koja drže pobunjenici.

'Republika Hrvatska pozdravlja operacije u Libiji utemeljene na rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda usmjerene na sprječavanje stradanja civila i humanitarne krize', rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.

Pročitajte i ovo Intervencija vatrogasaca u Makarskoj - 3 Traži dom FOTO Intervencija koja se rijetko viđa! Sve je počelo pozivom iz lokalne trgovine: "Opasnost je posvuda, pogotovo za ove malene" Ilustracija Tijekom intervencije Policajac vratima službenog automobila slomio prst: Tužio državu, pogledajte koliko je dobio

>> 110 krstarećih projektila pogodilo 20 ciljeva

U prvom napadu u od UN-a odobrenoj intervenciji u Libiji francuski zrakoplov je u subotu uništio vojno vozilo, priopćilo je francusko ministarstvo obrane.

Glasnogovornik francuskih oružanih snaga je rekao da je u operaciji zaustavljanje napredovanja Gadafijevih snaga uključeno oko 20 zrakoplova i da se odvija na prostoru od 100 sa 150 kilometara oko Bengazija, istočnog pobunjeničkog uporišta.

Hrvatska je podržala u četvrtak donesenu rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se odobrava uspostava zone zabrane leta i 'sve nužne mjere' za zaštitu libijskih civila od napada Gadafijevih snaga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene