Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska otvara dva nova poglavlja pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će sutra u Luxembourgu na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini otvoriti pregovore u dva poglavlja - Socijalna politika i zapošljavanje i Sloboda kretanja radnika.

Veleposlanici zemalja članica EU-a, koji čine stalni odbor, prihvatili su na izvanrednom sastanku u Luxembourgu zajednička pregovaračka stajališta za ta dva poglavlja, doznaje se iz diplomatskih izvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Na pristupnoj konferenciji hrvatsko izaslanstvo predvodit će ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Socijalna politika i zapošljavanje prvo je poglavlje koje Hrvatska otvara, a u kojem je bilo postavljeno mjerilo za otvaranje. Hrvatska je do sada otvorila 18 pregovaračkih poglavlja, a u dva su pregovori privremeno zatvoreni.

Iz francuskih diplomatskih izvora potvrđena je mogućnost da se već u srpnju održi nova Međuvladina konferencija o pristupanju na kojoj bi se moglo otvoriti još nekoliko poglavlja.

Sljedeće poglavlje koje je najbliže otvaranju jest Pravda, sloboda i sigurnost, za koje je Europska komisija predala nacrt zajedničkog stajališta, istodobno kada i za poglavlja Sloboda kretanja radnika i Socijalna politika i zapošljavanje.

Vrlo blizu otvaranja su još tri poglavlja za koja Europska komisija trenutačno izrađuje nacrte zajedničkog stajališta EU-a - Sloboda kretanja roba, Porezi i Vanjska, sigurnosna i obrambena politika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene