Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povrat crkvene imovine i obnova u ratu stradalih crkvenih objekata bile su glavne teme sastanka Hrvatske biskupske konferencije i vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama.


Ministar kulture Božo Biškupić najavio je češće sastanke mješovite komisije, čime će se brže ispuniti ugovori između Svete stolice i Republike Hrvatske. Ministar je dodao i da će obnovu spomenika kulture i crkvenih objekata financirati Ministarstvo kulture, a one potpuno uništene Ministarstvo regionalnog razvoja. Biskupima je poručio da će se kod obnove sakralnih objekata, zbog ekonomske krize morati odrediti prioriteti. Dodao je da cijeli program katoličkih škola zahtijeva novi zakon o obrazovanju, o čemu će još biti rasprave.

Vezani članci Slika nije dostupna Sveta Stolica za Hrvatsku u EU i očuvanje kršćanskih vrijednosti Slika nije dostupna Jat od Hrvatske traži 60 milijuna eura

'O onim sakralnim objektima koji se financiraju iz budžeta kojim upravlja ministarstvo kulture i to zbog razloga budući da su sredstva zbog krize smanjena, da zajedno sa biskupima i biskupijama odredimo prioritete', rekao je Biškupić. 'Imamo puno razumijevanja posebno sa novčanim stvarima, pogotovo tamo gdje bi se trebala naknada neka isplaćivati, da razumijemo vrijeme u kojem se nalazimo', rekao je Josip Mrzljak, zagrebački pomoćni biskup.