Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljena obnova

Hrvatska obećala Svetoj stolici povrat imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povrat crkvene imovine i obnova u ratu stradalih crkvenih objekata bile su glavne teme sastanka Hrvatske biskupske konferencije i vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama.

Ministar kulture Božo Biškupić najavio je češće sastanke mješovite komisije, čime će se brže ispuniti ugovori između Svete stolice i Republike Hrvatske. Ministar je dodao i da će obnovu spomenika kulture i crkvenih objekata financirati Ministarstvo kulture, a one potpuno uništene Ministarstvo regionalnog razvoja. Biskupima je poručio da će se kod obnove sakralnih objekata, zbog ekonomske krize morati odrediti prioriteti. Dodao je da cijeli program katoličkih škola zahtijeva novi zakon o obrazovanju, o čemu će još biti rasprave.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

'O onim sakralnim objektima koji se financiraju iz budžeta kojim upravlja ministarstvo kulture i to zbog razloga budući da su sredstva zbog krize smanjena, da zajedno sa biskupima i biskupijama odredimo prioritete', rekao je Biškupić. 'Imamo puno razumijevanja posebno sa novčanim stvarima, pogotovo tamo gdje bi se trebala naknada neka isplaćivati, da razumijemo vrijeme u kojem se nalazimo', rekao je Josip Mrzljak, zagrebački pomoćni biskup.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene