Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg stiže u južnu Dalmaciju

Temperature ispod nule: Doznajte gdje je jutros bilo najhladnije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se i jutros probudila s temperaturama uglavnom ispod ništice.

Kakvo je vrijeme u vašem gradu? Jesu li prometnice očišćene? Slike i komentare nam šaljite na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Građani Čakovca jutros su se probudili u najhladnijem gradu u Hrvatskoj i to na minus 16 stupnjeva. Bednja je imala minus 15, a Varaždin je jutro dočekao na minus 14 stupnjeva. S druge strane, najtoplije je bilo u Palagruži, i to 8 stupnjeva iznad ništice.

>> I danas snijeg, Ministarstvo zdravlja upozorava: Nemojte izlaziti ako baš ne morate!

Novih snježnih padalina jutros nije bilo, a prema DHMZ-u, kiša i snijeg očekuju se mjestimično u južnoj Dalmaciji. Slabije oborine mogle bi pasti i u Slavoniji i Lici. Najviša očekivana temperatura za danas na kopnu uglavnom će biti između minus 3 i 2, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva. 

Snijeg je sinoć pao i u nekim gradovima na Jadranu. Grad alkara, Sinj, sinoć je bio pod snježnim pokrivačem. Čitateljica nam je na redakcijski mail napisala i da je u Metkoviću snijeg visok 10 centimetara. Padalo je i u Kninu, a snijeg se približio i Splitu, jer je, naime, padalo i na Klisu.

Obzirom na vrlo niske temperature i snijeg, i iz Ministarstva zdravlja apeliraju da se ne izlazi ukoliko se baš ne mora. Traumatološki odjeli bolnica prepuni su pacijenata s raznim prijelomima, a po gradskim ulicama još uvijek ima neočišćenoga snijega, stoga je oprez vrlo bitan.

Kolnici su vlažni ili mokri, te skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Zimski uvjeti proglašeni su na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, dijelu Like, Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a od jutros i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. (Hina/B.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene