Brod dug 43 metra opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća mu je nadzor i zaštita na moru.

Galerija


Hrvatska ratna mornarica bogatija je za jedan ophodni brod.

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije

Primopredaje je izvršena u vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" u Splitu, a brod je u cijelosti izgradila tvrtka Brodosplit.

Riječ je o brodu duljine 43 metra. Na njemu će biti 16 članova posade. Opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća broda je nadzor i zaštita na moru. Brod i posada spremni su za akcije traganja i spašavanja na moru. Uz to pomagat će i otočnom stanovništvu, kad to bude potrebno.

"Brod može obavljati širok spektar zadaća i za obalnu stražu i za ratnu mornaricu. Obalna straža je dio HRM, brod je kao takav građen i dizajniran da može služiti za zadaće obalne straže, a u nekim elementima i za mornaricu, u slučaju kriza i rata", rekao je zapovjednik HRM-a Ivo Raffanneli.