Brod dug 43 metra opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća mu je nadzor i zaštita na moru.

Galerija


Hrvatska ratna mornarica bogatija je za jedan ophodni brod.

Vezani članci Vandali u Splitu obojili oči na spomeniku Franji Tuđmanu u crveno (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Crvene oči Franje Tuđmana: Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku u Splitu na meti vandala Drgoa (Foto: PU splitsko-dalmatinska) Split: Pala dvojica dilera kod kojih su u stanu pronađeni heroin i amfetamini, "osiguravali" ih sačmaricom

Primopredaje je izvršena u vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" u Splitu, a brod je u cijelosti izgradila tvrtka Brodosplit.

Riječ je o brodu duljine 43 metra. Na njemu će biti 16 članova posade. Opremljen je automatskim topom, dvjema ručno upravljivim strojnicama te protuzrakoplovnim raketnim sustavom. Osnovna zadaća broda je nadzor i zaštita na moru. Brod i posada spremni su za akcije traganja i spašavanja na moru. Uz to pomagat će i otočnom stanovništvu, kad to bude potrebno.

"Brod može obavljati širok spektar zadaća i za obalnu stražu i za ratnu mornaricu. Obalna straža je dio HRM, brod je kao takav građen i dizajniran da može služiti za zadaće obalne straže, a u nekim elementima i za mornaricu, u slučaju kriza i rata", rekao je zapovjednik HRM-a Ivo Raffanneli.