Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska novinarka Nikki Bayley inspirirana dalmatinskom obalom objavila je pohvalan članak o Hrvatskoj u Mirroru.


Dalmatinsku je obalu usporedila s čarima Kariba, a slogan ‘Mediteran kakav je nekad bio’ nazvala punim pogotkom za ono što goste očekuje ako se odluče ljetovati u Hrvatskoj. Naodmet nije spomenuti ni kako je Split od Gatewicka udaljen tek tri sata leta zrakoplovom. 'Od sveukupno gotovo 1.200 otoka, svega ih je 67 naseljeno i srećom netaknuto. Lako je zamisliti da ste u nekom svijetu, veoma udaljenom od strke modernog života', napisala je Bayley.

Vezani članci Spašen medo u požaru Prikuplja se pomoć za obitelj kojoj je izgorio stan, žena pred porodom. U manje od 24 sata donirano gotovo 23.000 eura: "Na neki način me sram..." Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..."

Od Trogira do Zadra putovala je katamaranom, a za oba grada puna su joj usta hvale. 'Želite nešto moderno? Uputite se prema obali i budite zadivljeni slavnim zadarskim Morskim orguljama. Sjela sam pored ribara i slušala nezemaljske zvukove koje proizvode', objavio je Mirror. Ravnodušna nije ostala ni pred Splitom. 'Splitski Stari grad je jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam ikada posjetila. Datira iz vremena dovršetka Dioklecijanove palače. Zadivljujuće je da ljudi još uvijek žive tamo.'

Nekoliko dana provedenih na hrvatsko obali toliko ju je oduševilo da je čitatelje pozvala da okuse čari 'Mediterana kakv je nekad bio'.