Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnik PharmaS-a Luka Rajić je najavio spremnost ulaganja u nove ideje i inovativne proizvode u službi izvoza.


Samo čvršćom suradnjom znanosti i gospodarstva moguće je učiniti iskorak u razvoju novih proizvoda, većoj konkurentnosti domaće industrije i povećanju izvoza. To je rečeno na na prvom znanstveno-gospodarskom simpoziju farmaceutike, pod nazivom Dan znanosti, koji je u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića održan u organizaciji tvrtke za proizvodnju i promet lijekova PharmaS u Popovači.

Vezani članci Stjepan Mesić Bivši predsjednici otkrili malo poznate detalje s Pantovčaka: Koja je razlika između terorista i protokola, po kome je paun dobio ime? Slika nije dostupna FOTO Županici zapinjale štikle, no tu je bio predsjednik...

'Ovaj se skup održava upravo u vrijeme kada zemlju potresaju političke afere, koje ne daju lijepu sliku o Hrvatskoj, a ovo što se ovdje događa, to je lijepa slika Hrvatske. Nažalost, naše je društvo često gluho na uspjehe, a medije više zanimaju skandali, propusti i afere. A upravo se ovdje događaju važne stvari u sinergiji znanja i biznisa, koja vodi kvalitetnijem životu i čuvanju zdravlja, jer nema uspjeha bez inovacija. Mi za znanost izdvajamo samo 0,7 posto BDP-a i po tome smo pri dnu europske ljestvice. Zbog toga postupno moramo doći do rasta ulaganja u znanost, a transformacijom obrazovnog sustava moramo osigurati i čvršću vezu s gospodarstvom', rekao je predsjednik Josipović.

Što će biti s obrazovanjem i znanosti u Hrvatskoj? Ovo je strategija...

Sudionike simpozija pozdravio je i vlasnik PharmaS-a Luka Rajić, koji je najavio spremnost u nova ulaganja u nove ideje i inovativne proizvode u službi izvoza. Kako je rekao, tvrtka svoj proizvodni program već izvozi u sedam zemalja s 30 milijuna stanovnika, a primjenom novih znanja izvoz je moguće i povećati. U radu simpozija sudjelovali su stručnjaci Instituta Ruđera Boškovića, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i drugi. (VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook