Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odabrali korisnici interneta

TOP 5 destinacija ovog ljeta - pogodite koja je Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se približava ljeto i sve toplije vrijeme, treba početi razmišljati i o tome gdje provesti godišnji odmor. Kad govorimo u međunarodnim terminima, Hrvatska među korisnicima interneta kotira izrazito visoko.

Unatoč službenim podacima koje je nedavno objavio Svjetski ekonomski forum (WEF), top pet turističkih destinacija na internetu, ne podudaraju se s njima. Turisti i stranci, ipak, imaju svoje kriterije, a zbog kojih je Hrvatska na 4. mjestu, pročitajte u nastavku teksta, kao i u kojem se društvu naša zemlja nalazi.

Pročitajte i ovo Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

>> FOTO Najgostoljubivija zemlja svijeta je...

5. Portugal

Portugal je popularna turistička destinacija i to s dobrim razlogom, piše portal traveldudes.com. S njihovom toplom klimom i fantastičnim plažama, ta zemlja ima gotovo sve što vam je potrebno za dobar provod na godišnjem odmoru. Postoje brojni tematski parkovi za obiteljske izlete, rezorti prilagođeni i onim najmlađima te povoljni uvjeti smještaja. Jedina crna mrlja je teška ekonomska situacija u zemlji, no ona nije presudan faktor za vrlo visoko peto mjesto na ljestvici.

4. Hrvatska

Hrvatska je jedna od najljepših zemalja na istočnom dijelu Mediterana. Tijekom ljeta, vrijeme je fantastično, baš ono što bi očekivali u zemlji tog podneblja. Ta zemlja ima jedne od najljepših pejzaža u Europi. Mnogi hrvatski obalni gradovi imaju imaju intrigantnu prošlost, a zadržali su i mnoge ostatke iz rimskog i venecijanskog doba.

3. Slovačka

To je zemlja s brzo rastućom reputacijom u svijetu turizma. S prelijepim gradovima poput Bratislave, Košica i Trencina i terenom savršeno prikladnim za avanturističke aktivnosti, poput raftinga ili planinarenja, tamo se ima doista puno toga za vidjeti. Ima dovoljno toga da se zadovolje apetiti entuzijasta srednjevjekovlja, ako i onih koji žele vidjeti spomenike i ostavštinu iz Drugog svjetskog rata.

2. Irska

Irska je jedna od zemalja koja će ovog ljeta biti hit i obavezna za posjetiti, piše traveldudes.com. Turisti bi svakako trebali otići izvan Dublina kako bi iskusili 'pravu' Irsku, i to u mjesta poput Corka, Killarneya i Galwaya, koja nude bogatstvo kulturnog sadržaja. Zapadna obala Irske ima jedan od najspektakularnijih pogleda u svijetu uopće.

1. Italija

Kulturni i povijesni gigant Europe, u Italiji vam neće manjkati sadržaja. Od prastarih rimskih ruševina, do renesansne umjetnosti i arhitekture i uz kombinaciju tople mediteranske klime - Italija je čisti pobjednik. Gradovi poput Rima, Firence i Venecije mogu vas danima zadržati, a Toscana će vam jednostavno oduzeti dah. Talijansku kuhinju ne treba posebno isticati i hvaliti, ona je svoju odličnu reputaciju već odavno stekla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene