Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka Kosor u Ankari

'Hrvatska i Turska dijele zajedničko stajalište oko BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja boravi u službenom dvodnevnom posjetu Turskoj, izjavila je u petak u Ankari da dvije zemlje imaju zajedničke poglede na Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu državu s tri konstitutivna naroda.

Kosor je to izjavila nakon sastanka s domaćinom, turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom. 'Mi se zauzimamo za opstanak i prosperitetnu budućnost Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države s tri konstitutivna naroda', rekla je Kosor. 'Iznimno smo zainteresirani za prilike u Bosni i Hercegovini... podupiremo njezine strateške ciljeve', dodala je premijerka, izrazivši zadovoljstvo što je BiH dobila Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

>> Kosor: Rast pokazuje da izlazimo iz krize

Kosor je na sastanku Erdogana izvijestila o završetku hrvatskih pristupnih pregovora, a novinarima rekla da Turska sa zanimanjem prati taj naš put i posao. Prema njezinim riječima, dvije se strane slažu i oko proširenja Europske unije. 'Mi smo usuglasili stajalište da europska perspektiva mora biti otvorena za sve europske zemlje koje ispunjavaju kriterije', rekla je Kosor.

Obraćajući se novinarima premijerka je spomenula i gospodarsku suradnju između dvije zemlje, ustvrdivši da ti im puno prostora za napredak. 'Predala sam popis tvrtki zainteresiranih za ulaganja u Tursku', kazala je Kosor i dodala da je turskom premijeri prenijela da je Hrvatska otvorena za turska ulaganja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene